Dominacija se nastavlja: Zagreb i 12. put zaredom uzeo Kup

Rukometasi Croatia osiguranja Zagreb novi su stari pobjednici Kupa Hrvatske. U zagrebackom finalu u Umagu ocekivano su pobijedili Dubravu 39:31.

19.5.2014.
9:27
VOYO logo

Zagrebasi nisu dopustili senzaciju i u vitrine su pospremili prvi trofej ove sezone i ispunili prvi zadatak na putu prema jos jednoj dvostrukoj kruni. Ovo im je 21. trofej u Kupu, 12. uzastopce.

Momcad Borisa Dvorseka pokazala je dominaciju od prve do posljednje minute i rezultat niti u jednom trenutku nije bio neizvjestan. Hrvatski prvak sjajno je otvorio utakmicu i vec nakon deset minuta igre na semaforu je stajao rezultat 8:0 za Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrava je prvi gol uspjela postici tek u 11 minuti za 8:1. Hrvatski prvak vrlo brzo stigao je i do deset razlike, a do odmora su zagrebacki 'Veprovi' samo smanjili veliki zaostatak na minus osam, 19:11.

//www.youtube.com/embed/IIluc2g2YiE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se rezultat nije bitnije mijenjao. Dvorsek je priliku dao drugoj postavi i osvajac treceg mjesta u regionalnoj SEHA ligi je finalni okrsaj i jednosmjernu utakmicu bez puno muke priveo kraju. U drugom poluvremenu Dubrava se najvise uspjela pribliziti u 57. minuti kada dolazi na pet golova zaostatka, ali Zagrebasi serijom 3:0 postavljaju konacnih osam razlike, 39:31.

U redovima Zagrebasa najvise pogodaka postigao je Mario Vuglac sa sest pogodaka, po pet su zabili Teo Coric, Zlatko Horvat i Sandro Obranovic, dok je Lovro Sprem zabio dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubravi je najefikasniji bio Ivan Dumencic sa sedam golova. Reprizu finala Kupa gledat cemo vrlo brzo, vec u srijedu kada se u sedmom kolu Lige za prvaka ponovno sastaju Dubrava i Zagreb Croatia osiguranje.

I na kraju, vrijedi istaknuti da novom starom osvajacu Kupa ovo je bio pravi trening za nastavak natjecanja u domacoj Ligi za prvaka, u kojem su na vodecem mjestu sa maksimalnih 12 bodova iz sest utakmica, cetiri vise od drugoplasiranog nasickog Nexea, koji je podsjetimo, zavrsni turnir u Umagu okoncao tek na cetvrtom mjestu. U polufinalu ih je neocekivano svladala Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez velikog iznenadenja zavrsila je finalna utakmica hrvatskog Kupa za rukometase i Festival rukometa u Umagu koji je proteklih tjedan dana okupio najbolje rukometase i rukometasice od kadetskih do seniorskih uzrasta, kao i najbolje rukometne trenere i suce.

"Sudjelovali smo u prekrasnim danima ovdje na danima rukometa i jedini smo sport u Hrvatskoj koji ima ovakvo druzenje s elitom hrvatskog rukometa", rekao je nakon druge pobjede u Umagu trener Zagreba Boris Dvorsek i porucio kako su apsolutno zasluzeno podignuli pehar, prvi ove sezone, a Dubrava nije imala nikakve sanse za senzaciju u svom povijesnom plasmanu u finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se nitko nece ljutiti ako kazem da je u ovom trenutku to bio njihov maksimum sto se tice Kupa. Utakmica je bila rijesena u 15. minuti. Zaista smo ozbiljno usli u utakmicu, respektirali smo cinjenicu da igramo finale i utakmicu za pehar. I tu Dubrava nije imala sanse. Sjajno smo otvorili utakmicu sa 8:0 i 12:2 i tu sve je bio gotovo i dalje je bilo ono, uzivati u rukometu. Gledati dobar rukomet", rekao je Dvorsek, cija je momcad u Umagu odigrala dvije sjajne i uvjerljive utakmice, bez rezultatske neizvjesnosti. U polufinalu protiv Varazdina i protiv Dubrave.

Iako je ovo bio 12 uzastopni put da je Zagreb osvojio hrvatski Kup, veselja u redovima pobjednika nije izostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cestitam suigracima na ovako dobroj igri, posebno u prvih 15 minuta. Posao smo odradili vrlo brzo. Vidjelo se da je Dubrava iscrpljena nakon teske utakmice sa Nexeom, vjerojatno se nisu stigli oporaviti da pruze malo jaci otpor, ali sto je tu je. Stisnuli smo na odmah gas od pocetka, odvojili se na osam, devet razlike. U drugom poluvremenu nam je malo pala koncentracija, ali mislim da smo sve dobro odradili, da smo zavrsili ovo na jedan klasican nacin kako to Zagreb zavrsava i idemo do kraja, ostala su nam jos cetiri kola u Ligi za kraj sezone", istaknuo je Sprem.

Da je danak uzelo tesko polufinale s Nexeom priznao je i strateg Dubrave Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazalost, nije ostalo previse za pokazati u finalu. Od objektivnih razloga tu je i povreda naseg ponajboljeg igraca Pavlovica, sto kad se jedno s drugim zbroji, a na to se nadovezala malo i trema jer oni prvi put igraju finale i to pred kamerama, onda je to ispalo kako je ispalo. Tek kad su se oslobodili nakon 15. minute smo pocekli igrati rukomet. Ali je nazalost utakmica bila rijesena vrlo rano".

Ozlijedeni Domagoj Pavlovic koji je susret odgledao s klupe mogao je samo cestitati Zagrebu na novom i zasluzenom trofeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od pocetka su krenuli agresivno, sto mi nismo pokazali u prvih deset minuta, ali sto je tu je. Mi smo s ulaskom u finale zadovoljili svoje ambicije. Osvojili smo drugo mjesto i htio bi cestitati svima", rekao je Pavlovic.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo