RIJEČ LEGENDE

ZA VUJOVIĆA JE HRVATSKA JEDNA OD DVA NAJVEĆA FAVORITA ZA ZLATO: Francuzima se pogotovo neće svidjeti što je izjavio

Hrvatska svoj put na ovom Svjetskom prvenstvu započinje u petak, kad će od 18 sati igrati protiv Japana

Bivši trener PPD Zagreba Veselin Vujović izjavio je za sarajevski “Dnevni avaz” kako su rukometaši Hrvatske i Norveške najveći favoriti za naslov na Svjetskom prvenstvu koje je u srijedu počelo u Egiptu.

“Najveći favoriti za medalje su Hrvatska i Norveška. Slovenija je isto tako jedna odlična reprezentacija koja može napraviti iznenađenje. Mi uvijek zbog povijesti i kvaliteta Dance i Francuze stavljamo u prvi plan, ali na zadnjih nekoliko natjecanja oni su malo pali. Koronavirus je diktirao sastave, pripreme, formu. I na samom prvenstvu se može dogoditi da neki igrač bude pozitivan”, kazao je Veselin Vujović, sadašnji trener banjalučkoga Borca.

NA KLUPI IM JE SLAVNI STRUČNJAK, BRZI SU I OPASNI, ALI KAUBOJI IMAJU RECEPT ZA JAPANCE: ‘Znamo kako ćemo to rješavati’

Dugo i zahtjevno natjecanje

Hrvatska svoj put na ovom Svjetskom prvenstvu započinje u petak, kad će od 18 sati igrati protiv Japana. Čeka nas onda u nedjelju, također u 18 sati utakmica s Angolom, a u utorak igramo protiv Katra. Sve ćete utakmice moći pratiti na RTL televiziji u izravnom prijenosu.

Sustav natjecanja je takav da su 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina u prvom krugu. Nakon što svaka reprezentacija odigra po tri utakmice u toj prvoj skupini, formirat će se čak četiri nove skupine po šest reprezentacija.

Dakle, nakon prvog kruga ispadaju samo posljednje momčadi u skupinama, dok prve tri idu dalje. Nakon razigravanja po tim novim skupinama, po dvije reprezentacije na čelu svake od četiri skupine idu u četvrtfinale, a dalje se igra klasična knockout faza.

Hrvatska je prema kladionicama četvrti po redu favorit, iza Danske, Norveške i Španjolske. Sve utakmice hrvatske rukometne reprezentacije, ali i sve najzanimljivije ostale utakmice na SP-u moći ćete pratiti na RTL televiziji i platformi RTLPlay.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr