VUJOVIĆ UPOZORIO ČERVARA I DRUŠTVO: / 'Srbija ako joj se otvori, može dobiti svakoga, pa i Hrvatsku'

Image
Foto: AFP

Vujovićeva Slovenija odigrala je dvije pripremne utakmice sa Srbijom i u obje uvjerljivo pobijedila.

12.1.2018.
14:35
AFP
VOYO logo

Izbornik Slovenije Veselin Vujović prava je legenda rukometa s ovih prostora. Čovjek ima rukomet u malom prostu, dokazao je to tijekom svoje velike igračke i sad trenerske karijere. Uoči današnjeg početka Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, Vujovićeva Slovenija odigrala je dvije pripremne utakmice sa Srbijom i u obje uvjerljivo pobijedila.

Međutim, unatoč neuvjerljivim nastupima u pripremnoj fazi (pet poraza u pet uzastspnih susreta, samo jedan remi u posljednjih šest odigranih dvoboja), Vujović poziva na oprez...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBI SE ČUDE IZJAVI KAPETANA

"To su prijateljske utakmice, a drugo, u drugoj su igrali bez šest-sedam najvažnijih igrača pa nije prepametno donositi neke zaključke. Ali ono što sam uočio, mislim da imaju jako puno problema, da su definitivno igrali previše utakmica u pripremnom razdoblju. Moj je dojam da bi bilo bolje da su trenirali jer je to sastav kojem treba više zajedničkog rada da bi iskazao potencijal, koji je nesumnjivo velik. Ovako, ispalo je da su igrali dvije utakmice u nizu sa samo danom odmora prije starta i, iskreno, ne znam kako će se to odraziti na momčad, iako su se u drugom nastupu protiv nas čuvali za Hrvatsku", kazao je Veselin Vujović za Sportske novosti i nastavio:

VUJOVIĆ PROGOVORIO O OPTUŽBAMA ZA PUŠTANJE UTAKMICE: ‘Da sam prodao utakmicu, zar bi me Zagreb angažirao kao trenera?’

"Ključ je u činjenici da se radi o strašnoj individualnoj kvaliteti, koja, ako joj se utakmica otvori kako želi, može pobijediti svakoga. No, problem je ako ne krene, ako pritisak naraste jer onda mogu puknuti iz jednostavnog razloga što nisu imali vremena uigrati puno stvari i postaviti detalje uoči Eura. Znate, kada uletiš u stroj dobro organiziranoj selekciji, to može izgledati loše. A osim toga, danas je nemoguće tražiti rezultat u svih osam utakmica koje nosi Euro isključivo na individualnu kvalitetu. Srbija protiv Hrvatske nikako nije favorit, ali je reprezentacija koja na individualnu kvalitetu, ako joj se otvori, može dobiti svakoga. Pa i Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija će na turniru igrati u "balkanskoj" skupini C koja je smještena u Zagrebu zajedno s Makedonijom, Njemačkom i Crnom Gorom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo