POHVALIO ČERVARA

VUJOVIĆ KOMENTIRAO HRVATSKU POBJEDU I DULETOVU OZLJEDU: ‘Duvnjak nije bio dovoljno oporavljen, Cindrić i Karačić neće moći izdržati’

“U par trenutaka Lino je napravio stvarno dobre poteze, promjenom obrane, rotacijom igrača u napadu kada je Srbija postala agresivna”, smatra Vujović

GESTA SRPSKIH RUKOMETAŠA NIKOGA NIJE OSTAVILA RAVNODUŠNIM: ‘Hvala im na odnosu prema mojim igračima’

LEGENDA ODUŠEVLJENA PREDSTAVOM HRVATSKE: Nikša Kaleb za Net.hr analizirao igru Kauboja, priznao i što ga je zasmetalo

Slovenija u subotu od 19:30 traži prve bodove na Euru protiv nezgodne Makedonije, a izbornik susjedne reprezentacije, Veselin Vujović, za vijesti.rtl.hr komentirao je prvu utakmicu Hrvatske i ozljedu Domagoj Duvnjaka:

“Svi smo pod tim dojmom ozljede Duvnjaka. Pitanje je koliko će dalje pridonositi hrvatskoj ekipi na turniru. Prevelika presija na obje ekipe, samo se gledalo na tu utakmicu, kao da ostale ne postoje. Nekako se to završilo, najvažnije da su Splićani pokazali veličinu, poštovali su sportaše, korektno su se ponijeli prema srpskim rukometašima. Ali i rukometaši na terenu su zaslužni, jer su oni bili korektni između sebe”, smatra crnogorski strateg.

‘Duvnjak će faliti i u obrani i u napadu’

Hrvatsku sada čekaju dvoboji protiv Islanda, Švedske i Norveške, sve redom fizički dominantne reprezentacije koje bi mogle zadavati probleme našim igračima:

“Hrvatska će imati problema protiv skandinavskih reprezentacija ne podigne li formu i način igranja. Mislim da će Duvnjak, ako ne bude spreman, faliti i u obrani i u napadu. Cindrić i Karačić mogu napadati protiv nekih reprezentacija, koje fizički nisu tako jako i koje ne igraju tako jaku obranu. Pokazali su protiv Slovenije u prijateljskim utakmicama da nisu najbolje rješenje protiv igrača kao što ih mi imamo, koji imaju dva metra, koji su jaki. U jednoj utakmici da, ali tijekom osam njih oni će se istrošiti. Červar mora naći još nekog, može to biti Mamić ili Mandalinić, jer mora napraviti rotaciju jer Cindrić i Karačić neće moći izdržati”, rekao je Vujović i komentirao neke Červarove poteze:

‘Nije bio dovoljno oporavljen’

“U par trenutaka Lino je napravio stvarno dobre poteze, promjenom obrane, rotacijom igrača u napadu kada je Srbija postala agresivna. Da se Duvnjak ozlijedio svi bi rekli da je u pravu jer mu je dao minutažu koja mu je potrebna za samopouzdanje. Sada kada se ozlijedio svi će reći zašto ga je ostavio u igri kad su već skoro vodili deset razlike. Duvnjak nije bio dobro oporavljen. Znao sam da postoji opasnost na ovom prvenstvu ode dolje po pitanju forme. Jer nakon duge pauze si obično raspoložen, željan, sve ti ide za rukom i onda se dogodi period krize. Nisam mislio da se može ozlijediti, ali Hrvatska je jak sastav, domaćin ima na toj poziciji nekoliko igrača, makar oni nisu kao Duvnjak”, smatra izbornik Slovenije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr