'VRAĆAMO SE NA STARO': / Izbornik Babić najavio veliku promjenu, u Francusku idemo po medalju!

Image

Među prvim hrvatskim sportašima koji će u novoj godini imati veliko natjecanje su, već po tradiciji, rukometaši. Od 11. do 29. siječnja ih čeka Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

29.12.2016.
12:07
VOYO logo

Iza naše reprezentacije je turbulentna godina u kojoj su osvojili broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj, ali i prilično razočarali slabim igrama na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje su ispali u četvrtfinalu. Izbornik Željko Babić je nakon toga podnio ostavku, ali ju je ubrzo i povukao tako da će i u Francuskoj biti na klupi.

Image
KRAJ VELIKE SERIJE: /

Završena Duvnjakova dominacija, Hrvatska ima novog najboljeg rukometaša

Image
KRAJ VELIKE SERIJE: /

Završena Duvnjakova dominacija, Hrvatska ima novog najboljeg rukometaša

'Pripadnost hrvatskoj domovini i vjera'

"Mi smo davno stavili pred sebe zadaću da napravimo sve za Europsko prvenstvo u Zagrebu 2018., da nađemo dobar tim koji će imati kvalitetu da igra za zlato. Sigurno da je Svjetsko prvenstvo izazov za sve nas, za mene kao izbornika i za igrače. Za mene je jako bitno da vrijednosti koje imamo, a to su angažman, disciplina, pripadnost hrvatskoj domovini i vjera, moramo ispuniti. Za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Danas ima pet-šest reprezentacija koje su stvarno dobre", rekao je Babić u razgovoru za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ERIC FEFERBERG
Image
Foto: AFP, ERIC FEFERBERG

Domagoj Duvnjak

"Bilo bi izvrsno da igramo polufinale, da se borimo za medalju, a teško je govoriti što je sportski uspjeh, a što neuspjeh. Znam da smo se navikli da osvajamo medalje, da to svi osjećamo i da to svi želimo, ali teško mi je reći što je uspjeh, a što neuspjeh. Nekad je neuspjeh kada osvojite medalju", dodao je izbornik.

'Bit će dosta golova'

Otkrio je nakon toga i da sprema određene promjene u odnosu na Igre u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će biti kao i u Poljskoj, igrat ćemo jako brzo i agresivno. U Riju smo to malo promijenili, ali to se nije pokazalo dobrim pa ćemo težiti igri koju smo imali u Poljskoj. Vraćamo se na staro, tamo gdje je Hrvatska bila dobra i gdje je osvojila medalju i sigurno ćemo davati dosta golova", objasnio je Babić.

Dodajmo da je Babić naknadno na pripreme za SP pozvao Krešimira Kozinu. Igrač Füchse Berlina pridružit će se reprezentaciji na drugom dijelu priprema u Umagu nakon što je zbog ozljede otkazao Marino Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo