USKORO SLUŽBENA POTVRDA

VIŠE NEMA NIKAKVIH DVOJBI: Lino Červar ponovno će voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju!

Lino Červar se vraća na klupu hrvatske rukometne reprezentacije. Službene potvrde još nema, ali nakon sastanka koji je održan u srijedu, dvojbi gotovo više nema.

Červar (66) je stigao iz Makedonije i u srijedu odradio novi sastanak s dopredsjednikom Hrvatskoga rukometnog saveza Zoranom Gopcem.

ANALIZA NET.HR-a: Evo zašto bi Červar trebao voditi Kauboje na Euru i što će ga dočekati po povratku

Pregovori se dobro odvijaju

“Pregovori idu u dobrom smjeru i kroz desetak dana ćemo imati press konferenciju na kojoj ćemo potvrditi novog izbornika”, prenosi Gopčeve riječi Gol.hr.

“Slažem se sa svime što je rekao Gobac”, samo je kratko dodao Červar.

Kasnije se Gobac oglasio i novom izjavom:

“Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko ćemo vas obavijestiti o svemu. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći. Nigdje ne zapinje, već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi.”

Po europsko zlato

Kakve je uvjete tražio Červar, zasad nije poznato, ali jasno je da sada mora riješiti svoju situaciju u Makedoniji. Konkretno, mora raskinuti ugovor s Metalurgom i napustiti klupu makedonske reprezentacije kako bi se što prije mogao posvetiti Kaubojima i pripremama za Europsko prvenstvo kojem će Hrvatska biti domaćin sljedeće godine.

Otkad je smijenjen Željko Babić, čelnici hrvatskog rukometa traže pravo rješenje za njegova nasljednika, a Červar (66) je od samog početka prvi favorit. Trener koji je predvodio Hrvatsku do olimpijskog i svjetskog zlata te još cijelog niza medalja na velikim natjecanjima nakon sedam bi se godina trebao vratiti na klupu Kauboja i povesti ih prema toliko željenom europskom zlatu.

Povratak na Net.hr