VIDEO: / Najveće tučnjave Hrvata i Srba

Uoči večerašnje utakmice između Srbije i Hrvatske u polufinalu EP-a u rukometu, podsjećamo na sramotne, divljačke okršaje navijača s nadom da se ovakve scene NIKADA NEĆE PONOVITI.

27.1.2012.
9:14
VOYO logo

Hrvatske rukometaše u petak navečer u beogradskoj Areni dočekuje dvadesetak tisuća navijača koji će pomoći 'pogurati' reprezentaciju Srbije u finale. I u tome nema ništa sporno.

Međutim, posljednjih dana domaći igrači ovog rukometnog spektakla su u medijima dobili manje prostora od tamošnjih huligana koji su u Novom Sadu napali hrvatske navijače te im razbijali i palili automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog straha od novih nereda u Beogradu je proglašeno izvanredno stanje, a red u glavnom gradu Srbije će pokušati osigurati 5.000 policajaca koji će čuvati beogradsku Arenu, prostor oko nje, centar Beograda, ali i trasu od hrvatsko-srpske granice do glavnog grada susjedne države. Gazda hrvatskog rukometa Zoran Gobac je dan prije utakmice poručio hrvatskim navijačima kako je najbolje da ne dolaze na utakmicu.

"Trebalo bi biti 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba. Moramo se prilagoditi teškoj situaciji. Jedino što mi možemo napraviti je preporučiti navijačima da uopće ne dolaze u Srbiju. Mislimo da je to najpametnije", izjavio je Gobac srpskim medijima, dok je predsjednik Srbije i Boris Tadić poslao poruku mira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fair play se mora uvijek poštivati, kako u igri, tako i na tribinama. Samo takvim, dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u dvorani i izvan nje, možemo na pravi način biti podrška našim reprezentativcima. Naša je tradicija da se prema svakom svom gostu ophodimo s poštovanjem i uvažavanjem i nikakve grupice huligana ne smiju sramotiti građane Srbije i čitavu zemlju', naglasio je Tadić.

Ovom prilikom vas podsjećamo na neke od najvećih sukoba hrvatskih i srpskih navijača s nadom da poslije polufinala neće stizati 'krvavi' izvještaji iz Beograda, s nadom da će policija uspjeti spriječiti divljanja huligana. Istome se, dakako, nadamo i kad je Hrvatska u pitanju te gostovanja srpskih sportaša i navijača na našem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo, dakle, kratkog podsjetnika na nekoliko sramota:

Zagreb, 1990. godina - prekinuta utakmica Dinamo - Crvena zvezda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb, 1996. godina - okršaj Zagreba i Partizana u Ligi prvaka

Kriens, 2003. godina - prijateljska utakmice Dinama i Partizana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranj, 2003. godina - na finalu EP-a u vaterpolu između Hrvatske i Srbije došlo je do nereda na tribini.

Melbourne, 2007. godina - prvi sukob hrvatskih i srpskih navijača na Australian Openu u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melbourne, 2010. godina - sukob hrvatskih i srpskih navijača na Australian Openu u Melbourneu ponovio se tri godine kasnije.

Zagreb, 2010. godina - na finalu NLB lige između Cibone i Partizana u Areni došlo je nereda na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo