SAMO NEKOLIKO DANA UOČI POČETKA EURA STIGLA ŠOKANTNA VIJEST: / 'Rukomet se neće igrati u Areni Zagreb'

Image
Foto: PIXSELL

Grad Zagreb i Vlada trebali bi najam dvorane plaćati preko Zagrebačkog holdinga, ali Ingri navodno već nekoliko mjeseci nije isplaćen potreban novac

9.1.2018.
16:56
PIXSELL
VOYO logo

Europsko prvenstvo u rukometu počinje u petak, a prve utakmice u zagrebačkoj Areni trebaju se igrati već u subotu. No tvrtka koja je izgradila ovu velebnu dvoranu, Ingra, zbog nerazjašnjenih dugovanja mogla bi zabraniti održavanje prvenstva:

"Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb", rekao je Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem su dugovanja

Osim utakmica po skupinama, zagrebačka Arena trebala je biti domaćin polufinala i finala, a Oppenheim tvrdi kako su u Ingri prisiljeni na ovaj potez jer ih Grad Zagreb i Vlada koji najam dvorane trebaju zajedno plaćati preko Zagrebačkog holdinga zavlače već mjesecima. Za proteklih sedam godina najma Arene trebalo je platiti dodatnih dva milijuna eura, a taj iznos je podmirio Zagrebački holding.

"Potrebno je da Vlada i Grad Zagreb ovjere taj izračun kako bi mogli predati izvješća. No, prema našim saznanjima netko u Vladi smatra da bi trebalo platiti znatno manje, pa je sve poslao na provjeru. I to traje već šest mjeseci. Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze", rekao je Oppenheim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinala i finale gotovo rasprodani

Za utakmice polufinala i finala ostalo je svega petstotinjak ulaznica na raspolaganju, a ako se ove najave i obistine, organizatori bi mogli biti u velikim problemima. U Hrvatskom rukometnom savezu ovo nisu niti najmanje očekivali:

"Ne možemo ništa komentirati dok ne dobijemo službeno dopis. To nije naša odgovornost", rekao je glasnogovornik HRS-a Ivica Maraš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo