Hrvati pokorili Europu! Domagoj Duvnjak ušao u povijest!

Rukometaši njemačkog HSV-a, za koji nastupaju trojica hrvatskih reprezentativaca, najbolja su momčad Europe! U finalu su nakon produžetaka svladali Barcelonu 30:29...

2.6.2013.
17:53
VOYO logo

Trener Hamburžana Martin Schwalb nadmudrio je svog kolegu na suprotnoj strani Xaviera Pascuala u drugih 30 minuta utakmice, odnosno u 10 minuta produžetka. Naime, Barcelona je nakon prvog poluvremena vodila 11-9 i u potpunosti kontrolirala tijek susreta. Međutim, u drugom je Schwalb u igru uveo Michaela Krausa i Fredrika Petersena, koji u prvom dijelu, kao ni u svih 60 minuta polufinala, nisu dobili ni sekunde na parketu! Kraus je susret okončao sa šest, a Petersen s pet pogodaka!

Međutim, veliku su ulogu odigrali i naši reprezentativci, pogotovo Domagoj Duvnjak, koji je uz četiri pogotka (iz 11 pokušaja), upisao sedam asistencija što je rekord u finalima Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, HSV je do naslova došao preko pozivnog turnira (wild card), te postoje velike šanse da iduće sezone neće imati priliku braniti naslov, s obzirom da u Bundesligi zauzima tek peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Recimo i da je HSV mogao riješiti susret i u regularnom dijelu utakmice, ali su se rukometaši njemačkog kluba očito prepali velikog rezultata. Naime, u posljednjih šest minuta ušlo se s prednošću HSV-a 24:20, no do kraja utakmice HSV-ovci su postigli još samo jedan pogodak, te se u produžetke otišlo rezultatom 25:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV je držao rezultatsku prednost tijekom svih 10 minuta, a u posljednjem napadu Barcelone za izjednačenje Bitter je obranio dva udarca Gurbinda, odnosno Garcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar HSV-a Johannes Bitter upisao je 17 obrana, dok su Arpad Šterbik i Danijel Šarić kombinirano obranili 15 udaraca. Goste je s osam pogodaka predvodio Sjarhej Rutenka, dok je sedam pridodao Victor Tomas.

Spomenimo i da za kraj da je naš vanjski pucač Blaženko Lacković postigao dva pogotka, baš kao i pivot Igor Vori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska kolonija u poljskom rukometnom klubu Vive Targi Kielcu osvojila je brončanu medalju na završnom turniru (Final Four) Lige prvaka, pobjedivši branitelja naslova Kiel 31:30... Ivan Čupić upisao je sedam pogodaka, Manuel Štrlek pet, dok je vratar Venio Losert obranio 12 udraca Kielovih rukometaša, od čega dva s crte sedam metara. Denis Buntić i Željko Musa nisu se upisivali na listu strijelaca u pobjedničkoj momčadi poljskog prvaka.

Kielce se, pokazalo se, bolje oporavilo od subotnjeg poraza u polufinalu od moćne Barcelone, za razliku od njemačkog prvaka koji je mislima, pogotovo u prvom poluvremenu, i dalje tugovao za teškim porazom od HSV-a. Kielce je nakon prvih 30 minuta vodilo s uvjerljivih 19-12, no u drugom su se poluvremenu stvari malo zakomplicirale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje dvije minute Kiel je ušao samo s golom minusa, a potom je 28 sekundi prije kraja dobio i sedmerac za izjednačenje. Međutim, Momir Ilić promašuje, baš kao i Filip Jicha šut dvije sekunde prije isteka vremena, te Kielce odnosi veliku medalju iz Kölna.

U finalnoj utakmici igrat će drugi njemački predstavnik, HSV, te favorit za osvajanje naslova – Barcelona. Podsjetimo, boje HSV-a branit će Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo