ŠVICARSKA - HRVATSKA 28:33: / Ok, pobijedili smo, ali jednu jednostavnu stvar u ovoj utakmici naši rukometaši nikako nisu uspijeli shvatiti

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija u Zugu igrala je kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv domaćina Švicarske i pobijedila.

12.6.2019.
19:46
PIXSELL
VOYO logo

ŠVICARSKA - HRVATSKA 28:33 (13:17)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je vodila cijelu utakmicu u Švicarskoj i zasluženo došla do četvrte pobjede u skupini rezultatom 33:28. Euro je osiguran već ranije, a u posljednjoj utakmici kvalifikacija 16. lipnja u Poreču dočekujemo Belgiju. I ovako ozljedama prorijeđena Hrvatska u srijedu je navečer oduševila u Zugu protiv jedne ozbiljne reprezentacije, kao što je Švicarska.

Červar bez bitnih igrača

Premda je izbornik Lino Červar bio bez nekoliko izuzetno važnih i jakih igrača, od Luke Cindrića, Igora Karačića, Marina Šege, pa Domagoja Pavlovića i Marina Marića, Hrvatska je vrlo odlučno počela susret u Zugu. Na vratima je bio Filip Ivić. Krilne pozicije pripale su Manuelu Štrleku i Josipu Božiću – Pavletiću. Na crti se nalazio Željko Musa, a s vanjskih pozicija prijetili su Marko Mamić, Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić. Hrvatska je imala čak 72 posto realizacije napada. Sa devet metara zabila je 12 pogodaka, a Luka Stepančić i Marko Mamić su zajedno postigli 14 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju protiv Belgije

U nedjelju u Poreču igramo protiv Belgije, nadamo se kako ćemo i u toj utakmici pokazati da možemo odigrati dobro i u ne baš idealnoj situaciji. U ovoj, međutim, u prvom smo dijelu griješili, ali smo se sredili i počeli gaziti Švicarce. Dobro smo prebrodili krizu u igri bez Željka Muse koji je gulio dvije minute, na odmor otišli s prednošću od +4 (17:13), a onda početkom drugog dijela Švicarci su došli na -3.

Image
Image

11.04.2019., Star Arena, Beograd, Srbija - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina 2, 3. kolo, Srbija - Hrvatska.Hrvatski izbornik Lino Cervar,Jakov Vrankovic Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Ruben je klasični šuter, ne asistent

Međutim, Kauboji su na Duvnjakovu i Stepančićevu klasu, te zatvorenom roletom fantastičnog Mateja Ašanina na golu, otišli do još jedne pobjede u grupi s kojom na prvom mjestu dočekuju ždrijeb. No, jednu stvar u ovoj utakmici nikako nisu naši rukometaši mogli shvatiti. A to je da je Ruben klasični šuter, ne asistent, i da je poželjno koji put izaći na njega, pa makar bio na deset metara. Što se tiče Schmidta, čovjek nam je trpao nemilice... S 15 pogodaka Andy Schmid bio je daleko najbolji u redovima domaćina. Fantastičan u drugom poluvremenu na vratima Hrvatske bio je Ašanin s devet obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezime: Nije bilo idealno, ali i ovako oslabljeni smo pokazali da možemo odigrati ozbiljnu utakmicu protiv dobre reprezentacije, a uz to smo dobili saznanje da imamo širinu. Ašanin je sjajno obranio, Šipić odigrao maestralno, imamo širinu za budućnost i to je bitno.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

59.30 - Ašanin je fantastično obranio, Šipić odigrao maestralno, imamo širinu za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Schmidt je zabio novi gol. Kako čovjek trpa.

51' - Ašanin je spustio roletu na golu Kauboja, pred prvim smo osiguranim mjestom u grupi uoči ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Na Duvnjakovu klasu vraćamo se na +5 (21.26). Stepančić i Dule zabili su 6 golova, Šipić 5.

45' - Kako Šipić igra, ma ne smetaju mu igrači na leđima, pokraj, uz njega, čovjek se namjesti i zabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Šipić je iz teške pozicije zabio za +5 (19:24). Od kud je sad to išćupao Šipić, bravo. Zovi, samo zovi, odzvanja "Bossard Arenom". Razbranili smo Portnera, sad je na sedam obrana. To nije dobro...

40' - Mandić je zabio u situaciji kad je Švicarska bila nadomak -2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Imamo u ovim trenucima igrača više, ali opet Rubin zabija. Ne da se Švicarska, 19:22.

38' - Švicarci igraju flastera na Duvnjaku. I nismo sad zabili, Portner je obranio pokušaj Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Malo se mučimo u ovim trenucima. Evo akcije, bravo, Mandić je dobro pratio i otpadak je pretvorio u sedam metara. Šola kaže da se patimo u napadu zato što je Duvnjak otišao na lijevog vanjskog. "Mamić i Stepančić bi u toj situaciji trebali graditi igru, a to nije dobro. Oni igraju na dubinu sad", kaže Vlado Šola.

35' - Dolaze Švicarci na -3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Počeo je nastavak.

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Novak je ostao sam, ali bio je i prijestup pa nema gola. "Kontroliramo rezultat, utišali smo publiku na neki način, i to je dobro", kazao je proslavljeni bivši golman, sad sukomentator Vlado Šola, u izravnom prijenosu na RTL Televiziji.

27' - No, jeftino smo opet dobili gol. Znači, odmah su izveli, bacili u kontru i zabili. Izgubili smo vremena na proslavu, nismo bili ni skoncetrirani. Dobro smo prebrodili krizu s igračem manje, odnosno bez Muse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Kauboji igraju sad dobro, iako su Švicarci zabili na našu lošu obranu. No, Mamić je uzvratio.

22' - 7 na 6 sad igraju Švicarci. To su jako dobro igrali u Osijeku. No, nije im prošlo. Evo nam šansa za prvo vodstvo od +3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
LINO ČERVAR ZA NET.HR - POTPUNO OTVORENO: /

'Non stop razmišljam o rukometu, živim ga. Meni je on doručak, ručak i večera'

Image
LINO ČERVAR ZA NET.HR - POTPUNO OTVORENO: /

'Non stop razmišljam o rukometu, živim ga. Meni je on doručak, ručak i večera'

21' - Schmidt opet zabija, kako je to sad prošlo pored Ivića.

20' - Opet Rubin, opet nitko na njega ne izlazi. Dakle, naši moraju shvatiti, što prije, da Ruben nije asistent nego klasični šuter i da se ne smiju bojati izaći na njega na 12 metara od gola. To naši što prije trebaju shvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - Stepančića i Mamića križanjima treba dovoditi u poziciju za šut.

18' - Josip Božić je bio miran na crti, ali kakva je to bila asistencija Duvnjaka. Ma, fenomenalno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Stepančić na crtu za Šimića i 7:7.

14' - Rubin se diže i zabija. On je i u Osijeku pokazao da je dobar šuter. Na njega moramo izlaziti. "Rekli smo kako samo on može pucati i kako na njega moramo izlaziti", kazao je svojim igračima izbornik Lino Červar za vrijeme minute odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Duvnjak odgovara Schmidtu i zabija svoj 4 pogodak. Filip Ivić na golu omogućio je to.

12' - Schmidt nam stvara velike probleme, on je ta osoba u reprezentaciji Švicarske koja vuće svoju momčad.

11' - Dosta igramo na individualnost Duvnjaka, nije dobro to što promašujemo čiste situacije. Evo, bude se i hrvatski navijači u "Bossard Areni". Ponovno smo bili brzopleti. Prodajemo lopte, igramo lošu obranu, nudimo priliku Švicarcima.

8' - Za sada se igra gol za gol. Hrvatska povede, Švicarci brzo izjednače, ali brzo će se to promijeniti. Netko će popustiti u svemu tome.

6' - Musa ne koristi sto postotnu situaciju za +2. Šteta...

5' - Hrvatska je solidno otvorila utakmicu. Malo obrana još nije dobra, ali ugrijat će se naši rukometaši. Švicarci su motivirani. Duvnjak s dva vezana pogotka donosi Kaubojima prednost 2:3.

Net.hr i RTL uvijek vjerno prati Kauboje pa novi susret naših reprezentativaca možete gledati od 17:45 sati, najprije emisijom iz studija, u kojoj su nam uvod dali Marko Vargek i njegovi gosti - Goran Šprem i Valter Matošević, nakon čega je uslijedio prijenos uz komentare Filipa Brkića i Vlade Šole.

Utakmicu uživo možete pratiti i na RTL Playu!

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo