HRVATSKA - PORTUGAL 31:28: / Senzacionalni mladi rukometaši su u povijesnom finalu SP-a! Nevjerojatna dominacija se nastavlja

Image
Foto: HRS

Senzacionalni mladi hrvatski rukometaši su u finalu U-21 SP-a

27.7.2019.
22:02
HRS
VOYO logo

Svjetsko U-21 prvenstvo

HRVATSKA - PORTUGAL 31:28 (12:9)

HRVATSKA: Ereš, Panjan; Malec, Mileta, Novak, Godec, Vistorop, Martinović, Špruk, Miličević, Srna, Vekić, Račić, Papić, Šarac, Jaganjac

PORTUGAL: Valeiro, Fernandes, Frade, Gaspar, Gomes, Loureiro, Monteiro, Pereira, Reis, Riberio, Santana, Silva D, Silva F, Soares, Teixeira

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska je u finalu SP-a prvi put u povijesti ovog uzrasta. Nevjerojatan podvig ostvarili su izabranici Davora Dominikovića, nekadašnjeg "ministra obrane" reprezentacije, koji je ovu družinu preuzeo krajem ožujka, utkao joj postulat da sve počinje i završava s obranom i na turniru otišao do finala. Bila je ovo osma uzastopna pobjeda za naše dečke na prvenstvu, ali Portugalci su se pokazali do sada najopasnijim suparnikom našim mladim rukometašima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazali talentiranost i zrelost

DOMINIKOVIĆ U POTPUNOSTI POLUDIO NA SVOG MLADOG IGRAČA: Zapamtio ga je i on i čitava dvorana; temperamentan je ‘ministar obrane’

Image
DOMINIKOVIĆ POLUDIO NA SVOG IGRAČA: /

Zapamtio ga je i on i čitava dvorana

Image
DOMINIKOVIĆ POLUDIO NA SVOG IGRAČA: /

Zapamtio ga je i on i čitava dvorana

U subotu je s 31:28 mlada izabrana hrvatska rukometna selekcija pokazala svu svoju rapsodiju, posebno u prvom poluvremenu i drugom dijelu drugog poluvremena, nakon krize koju smo, na sreću, preživjeli. Ivan Martinović zabio je osam golova i službeno posao MVP igračem ovog dvoboja, iako je za pobjedu najzaslužniji bio Josip Šarac koji je 5 golova zabio u drugom dijelu, kad se rezultat i susret lomio, ukupno je postigao 6 golova iz 8 pokušaja... Mileta je također bio odličan, zabijao je i kretao se u obrani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri puta strijelac je bio Filip Vistorop, tri gola postigao je Halil Jaganjac, a po jednom su se u strijelce upisali Tomislav Špruk, Daniel Papić i Dominik Novak. Vratar Ivan Ereš imao je osam obrana. Strijelce Portugala predvodili su Diogo Silva s devet i Leonel Fernandes sa šest golova.

U drugom dijelu smo bili u krizi, ali smo se izvukli i pobijedili

Kad smo se vratili s poluvremena, imali smo vodstvo 12:9, imali smo i 14:9 na otvaranju drugig dijela, ali ukupno su nam Portugalci napravili dvije serije u ovom dvoboju, 3-0 i 4-0, te sredinom drugog dijela poveli. Činilo se kako smo izgubili konce u obrani, intenzitet nam je kretanja u liniji i izlazaka na šutere bio vrlo nizak, nedostajalo nam je energije, nismo dobro radili u kretanjima, nismo radili više od protivnika... Prijelomnim se pokazalo razdoblje između 47. i 52. minute, kad je Hrvatska jedan gol zaostatka (20-21) pretvorila u prednost od tri pogotka (25-22). Portugalci su se u nekoliko navrata približili na dva gola zaostatka, ali ne i bliže od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarac i Martinović zabijali, Ereš sjajno branio

Međutim, pronašao je Dominiković način i preko Josipa Šarca i na kraju golovima Martinovića, te na golu Erešom, uspio uzeti to finale u svoje ruke. Protiv Francuza za zlato, tako, igrat ćemo u nedjelju od 16.30 u Vigu, na istom poprištu ove noći za pamćenje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

60' - U finalu smo: Izabranici Dominikovića odigrali su još jednu fantastičnu utakmicu, veličanstvenu i izborili finale U-21 SP-a protiv Francuza u nedjelju u 16.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Ereš brani, Dominiković govori nije još gotovo. Imamo pobjedu u rukama, ali moramo ostati pribrani.

56' - Martinović opet svoj osmi za 27:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Sedmi gol Martinovića u ovom dvoboju za 26:23 za Hrvatsku.

51 - Šaraaaac, 6 gol, peti u drugom dijelu, izvana, moćno.. Kako igra taj dečko... 24:22 za našu reprezentaciju. Josip Šarac je nakon toga zaradio drugo isključenje, loša vijest za Hrvatsku jer je on bitan u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Šarac zabija poput majstora, svoj peti gol, drži nas u igri za pobjedu, on je u ovim trenucima naš najbolji igrač.

49' - Bravo Mileta, vodimo 22:21. Ma ajmo sad, ne smijemo ovo propustiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Valerio je, na drugoj strani, obranio Martinoviću za svoju desetu obranu.

48' - Ereš sad brani, bitna, važna obrana Ereša na 21:21. Sad je na osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' -Šarac sad vuče našu reprezentaciju i drži ju izvan površine vode. 21:21.

45' - Martinović uzvraća golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Iz odbijanca, uz puno sreće, s puno vještine zabijaju sad Portugalci. Frade je zabio...

41' - Portugalci su nam napravili dvije serije u ovom dvoboju, 4-0 i 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Obrana nam je pala, dobili smo previše golova u odnosu na uvodni dio prvog poluvremena.

38' - Zaustavili smo portugalsku seriju 4-0 s dva gola Vistoropa i Jaganjca, ali prate Portugalci to. Ubrzala se igra potpuno,Portugalci zabijaju brzo, gol na gol. U prvih osam minuta drugog dijela primili smo sedam golova nakon devet u prvih 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Halil Jaganjac ima 3 gola iz 3 pokušaja. Odgovorio je na zaduđenja Dominikovića prilikom timeouta ranije.

35' - Krizno razdoblje u ivgri Hrvatske. Luis Frade , pivot, zabija svoj treći gol za -1 (14.13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Opet brzi gubimo prednost. S dva brza gola Portugal odgovara, a još i Šarac mora na hlađenje. Silva je na drugoj strani na 6 golova.

33' - Martinović zabija 4 gol za 14:9, drugi uzastopni. On je naš najbolji rukometaš u ovoj utakmici i na čitavom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Martinović finta, skok, šut i pogodak, svoj treći u susretu.

31' - Počinje drugo poluvrijeme. Hrvatska će imati prvi napad u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Visterop zabija za 12:8, a onda spretno Portugalci smanjuju na 12:9. S tim rezultatom ide se na poluvrijeme.

27' - Kakav gol, s 11 metara potegnuo je Jaganjac i zabio za +3. 11:8.

26' - Martinović nas vraća u život i prekida 3:0 seriju Portugalaca. Ereš ima 6 obrana od 13 lopti koje su išle u okvir gola.

21' - Dva uzastopna gola Portugalaca i evo ih na -3.

19' - Silva, najbolji igrač Portugalaca, zabija i prekida 5:0 seriju Hrvatske.

17' - Mileta se odlučio na šut pod prešku, za mjesec dana napunit će 19 godina. On je mlađi od svojih suigrača, jedan od mlađih... Jaganjac isto zabija nakon njega.

15' - Šarac je potegao izvana, kako puca taj momak.

13' - Ereš brani sjajno, Mileta je odličan u obrani.

10' - Prvi sedmerac na utakmici realizirao je naš najmlađi član Fran Mileta. Vratili smo se u vodstvo, imamo 4:3.

7' - Krenuli su Portugalci, s tri gola u nizu prvi su put poveli i ako se ne grupiramo bit će problema. Mi smo počeli brzati u napadu, Martinović dobro miksa, ali i promašujemo.

4' - Obrana je ključ, da, a ona je u ovih prvih 4 minute na vrlo visokom nivou kod naših igrača, a posebno vratara Ereša. On je u tri i pol minute skinuo sva četiri pokušaja Portugalaca, dva ljevaku Silvi. Vistorop to koristi u prodoru za 2:0, ali dvije obrane ima i Portugalov vratar. Dinamično e igra.

20.30: Počela je utakmica: Krenula je bitka za finale. Hrvatska kreće u standardnoj postavi od sedam igrača s Vistoropom, Šarcem i Martinovićem na vanjskim pozicijama, Šprukom i Miletom na krilima, Papićem na crti te odličnim golmanom Erešom na vratima. Obrana će i u ovoj utakmici biti ključ, na njoj inzistira i Davor Dominiković.

Radimo jednu izmjenu obrana-napad (Vistorop - Vekić)

20:10 - Prvo polufinale igrali su Francuska i Egipat, a mladi Tricolori očekivano su izborili samu završnicu turnira, pojačani s povratnikom Prandijem, s 35:33. Ujedno su se i osvetili Egipćanim za iznenađujući poraz u skupini (30:35).

19.30 - Inače, naš najbolji strijelac na prvenstvu je talentirani i ubojiti mladi ljevak Ivan Martinović koji je zabio 45 golova iz 66 pokušaja, te uz utakmicu manje drži peto mjesto cijelog turnira. Slovenac Ocvirk u osam utakmica ima 70 golova, a prati ga visoki i potentni Filip Vistorop s 42/68 (igrač kojeg je nahvalio izbornik A selekcije Lino Červar, te furiozni Fran Mileta koji je postigao 31 gol, a borbeni i odlični Šarac 29.

Sjajna generacija izbornika Davora Dominikovića bez poraza se probila u polufinale gdje će danas za finale igrati protiv reprezentacije Portugala, koju su već pobijedili u natjecanju po skupinama na turniru. Hrvatska U-21 reprezentacija na prvenstvu je još pobijedila Brazil, Mađarsku, osovo i Bahrain, u osmini finala Island, a sada i Tunis.

Za ulazak u finale borit će se ponovo protiv Portugala koji je nakon prave drame pobijedio Sloveniju sa 26:25. Slovenci su imali napad za izjednačenje, ali je Valerio u zadnjoj sekundi obranio udarac s krila. To je dobro jer znamo kako s njima igrati, iako možemo u polufinalu očekivati jednu sasvim drugačiju utakmicu s borbenijim i boljim Portugalcima, koje smo u skupini pobijedili s 32:30.

Najteža utakmica na turniru do sad bila je ona protiv Islanda u osmini finala. Jaganjac, Vistorop, Martinović i društvo ostvarili su neočekivan rezultat 29:16. Taktički su uništili protivnika. Nadamo se kako će naši dečki nastaviti sa starim navikama na ovom turniru i kako ćemo nakon susreta slaviti finale.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo