FRANCUSKA - NJEMAČKA 26-25: / Kakva drama u borbi za broncu! Karabatić pogodio za medalju u zadnjoj sekundi

Image
Foto: PIXSELL

Francuska je osvajač svjetske bronce

27.1.2019.
13:23
PIXSELL
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi.

Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat. Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je posljednju medalju na svjetskom prvenstvu osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato. Njemačka je bolje otvorila susret, praktički cijelo prvo poluvrijeme je bila u vodstvu, a na poluvrijeme je otišla sa +4 (13-9).

Preokretom do medalje

Francuzi su u prvih sedam minuta nastavka preokrenuli rezultat i serijom 6-1 stigla do vodstva 15-14. U 43. minuti Francuska je imala dva gola prednosti (18-16), no Njemačka je ubrzo izjednačila (19-19) i u posljednjih 10 minuta ušlo se u egalu (20-20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta igralo se gol za gol, pa se u zadnju minutu se ušlo s rezultatom 25-25. U posljednjih 60 sekundi vidjeli smo pravu dramu. Prvo su Francuzi propustili priliku za vodstvo nakon što je Silvio Heinevetter obranio udarac s krila Lucu Abalou, da bi Njemačka u kontri izgubila loptu za pobjedu. Lijevo krilo Musche izgubilo je loptu 5-6 sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola kojeg je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa sedam golova, dok su Ludovic Fabregas, Luc Abalo, Timothey N'Guessan dodali po tri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa sedam i Paul Drux sa četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalnom susretu u 17.30 sati zlato će loviti rukometaši Danske i Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro opširnije...

FRANCUSKA – NJEMAČKA 26-25

KRAJ! Kakva ludnica na samom kraju, Francuska je promašila napad, Njemačka se spetljala u petnaestak sekundi svoje šanse, a Nikola Karabatić u zadnjoj sekundi pogađa za francusku broncu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59. minuta: Zadnja minuta, 25-25. Francuska ima loptu.

58. minuta: U zadnje tri minute ulazi se pri rezultatu 24-24. Mahe dovodi Francusku u prednost sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54. minuta: Frcaju golovi na objema stranama. Svoj sedmi za izjednačenje na 22-22 postigao je Gensheimer.

52. minuta: Francuska ima 21-20, Mahe je sjajan. Šest golova iz sedam pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49. minuta: Gensheimer za novo izjednačenje, Abalo za novu prednost Francuske.

47. minuta: Groetzki smanjuje na 18-19 za Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Petnaestak minuta prije kraja problemi su za Njemačku koja je pretrpila francusku 9-3 seriju u drugom dijelu i našla se u rezultatskom minusu.

42. minuta: Wolff ima 11 obrana iz 23 francuska udarca prema golu. Bio je sjajan i u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je njemački gol bio prazan, a to znači da Abalo pogađa za 17-16. Mahe petim golom iz šestog pokušaja povisuje na 18-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39. minuta: Remili zabija za 15-14 vodstvo Francuske koje stiže nakon 6-1 serije u drugom poluvremenu.

37. minuta: Izjednačenje! Veliki problemi Njemačke u obrani, manjak koncentracije u napadu i Francuska je to brzo i lako kaznila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usput, Wiencek je treći put isključen, neće više moći nastaviti igrati.

36. minuta: Rezultat je 14-12 nakon što je Bohm povisio poslije gola kojeg je zabio Mahe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33. minuta: Gotovo tri minute čekali smo na prvi pogodak u nastvaku, a Francuska čak 9:17 da napokon zatrese njemačku mrežu. Strijelac je bio Fabregas, potom odmah isti igrač s centra na prazan gol pogađa i za 11-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Započelo je drugo poluvrijeme!

30. minuta: Wiencek postavlja rezultat s kojim se ide na odmor - Njemačka ima 13-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. minuta: Patrick Wiencek vraća Njemačku u vodstvo, Wolff brani, a brza kontra na prazan gol donosi Nijemcima prednost od 11-9. Strijelac je bio Gensheimer. Drux potom postiže svoj treći gol za novih +3.

Wolff već ima sedam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. minuta: Anulirali su Francuzi prednost, N'Guessan je zaključio seriju 3-0 pogodivši za 9-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. minuta: Brza dva gola Francuske za smanjenje vodstva na 8-9. Porte iz teške pozicije, Mahe s centra na prazan gol i eto Francuza na -1.

17. minuta: Gensheimer ponovno siguran, Njemačka vodi 9-6. Moglo je biti i više u napadu na nepostavljenu francusku obranu, no i ovih +3 njihova je najveća prednost zasad.

11. minuta: Drux i dalje pogađa, no osim toga problemi su za Dumoulina koji će zbog ozljede napustiti igru. Francuska ostaje na Gerardu

9. minuta: Serijom 3-0 Francuska preuzima vodstvo na utakmici i stiže do 5-4.

6. minuta: Drux, pa Gensheimer precizni nakon što je Karabatić promašio u napadu. Rezultat je 4-2.

5. minuta: Utakmica ide gol za gol. Trenutačno je 3-2 za Njemačku.

1. minuta: Utakmica je započela!

Šesterostruki svjetski prvak Francuska (1995., 2001., 2009., 2011., 2015., 2017.) ostao je bez šansi u polufinalnom srazu protiv Danske, reprezentacije jednog od organizatora rukometnog Mundijala. Svrgavanje s trona na koji su navikli označit će smjenu generacije, ali prije no što dođe do toga pred Francuzima je još jedan posao.

Borba za broncu donosi im suorganizatora natjecanja, reprezentaciju koja je ugasila nadu hrvatskoj izabranoj vrsti, svjetskog prvaka iz 2007., Njemačku. Pokazali su Nijemci, neki će reći i uz pomoć sudaca, na SP-u dobru formu, pobijedili renomirane suparnike među kojima i aktualnog europskog prvaka Španjolsku. Velika im je želja bila otići do kraja, no -6 u odnosu na Norvešku u polufinalu gurnulo ih je pred novi težak ispit na kojem će morati pokazati imaju li vrijednost za pobjedničko postolje.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo