USPJEŠAN START HRVATSKE: / Nakon nervoznog početka upisana pobjeda protiv Švicarske

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatske rukometašice osvojile su prve bodove na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. godine pobijedivši u dvorani Sutinska vrela Švicarsku 32-28 (19-12).

27.9.2017.
19:51
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku su do pobjede predvodile Marijeta Vidak sa sedam golova, te Aneta Benko i Žana Marić sa po pet golova. Odlične su bile i vratarice Ivana Kapetanović sa 10 i Tea Pijević s pet obrana.

Kod Švicarki najefikasnije su bile Sybille Scherer s osam, te Kerstin Kundig i Romy Bachmann sa po pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vrsta je nervozno i s dosta pogrešaka otvorila utakmicu što su Švicarke iskoristile i povele 6-2. No, naše su djevojke u nastavku prvog dijela zaigrale daleko bolje i serijom 8-1 okrenule su rezultat. Sredinom prvog dijela Hrvatska je imala pet golova prednosti (15-10), a do kraja poluvremena prednost je narasla na plus sedam (19-12).

Nastavak je donio pad u našoj igri i Švicarska je u 44. minuti smanjila na dva gola zaostatka (24-22). No, kriza je prekinuta s dva brza gola za vodstvo 26-22 nakon čega pobjeda hrvatskih rukometašica više nije bila upitna. Na koncu je završilo 32-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz naše skupine aktualne svjetske i europske prvakinje Norvežanke su pobijedile Ukrajinu 35-22.

U dvoboju 2. kola odabranice izbornika Nenada Šoštarića očekuje gostovanje u Ukrajini 1. listopada. Nastavak kvalifikacija je ožujku iduće godine kada će Hrvatska ugostiti Norvešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na EP koje će se od 30. studenog do 16. prosinca održati u Francuskoj izborit će dvije najbolje ekipe iz skupine, te najbolja trećeplasirana iz sedam kvalifikacijskih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo