UOČI NOVOG KLASIKA: / Prisjetite se 5 najvećih okršaja Hrvatske i Francuske

Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN

Pred nama je novi nastavak velikog rukometnog klasika, još jedan okršaj starih poznanika i rivala Hrvatske i Francuske. Dvoboj 2.

23.1.2016.
8:00
AFP, JOSE JORDAN
VOYO logo

Vjerojatno će mnogi ljubitelji rukometa u Hrvatskoj na spomen Francuske pomisliti da naša reprezentacija ima komplekse od Tricolora. Možda je to donekle i istina jer su ove dvije momčadi dosad odigrale 22 međusobne utakmice, od čega dvije prijateljske, a Francuzi su slavili 14 puta. Hrvatska je bila bolja u sedam navrata, a jedan je dvoboj završio neodlučenim ishodom.

Francuska je, dakle, nedvojbeno uspješnija u međusobnim okršajima, ali imala je i Hrvatska itekako blistavih trenutaka i pobjeda. Što nas čeka večeras u možda i odlučujućem ogledu za plasman u polufinale, tek ćemo vidjeti, a dok čekamo spektakl iz Krakowa, podsjećamo vas na pet najvećih dvoboja ovih reprezentacija prema našem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Francuska 35:32, 5. veljače 2005.

Hrvatska je na SP-u u Tunisu branila naslov iz Portugala. U napetom polufinalu je predvođena Ivanom Balićem sredila Francuze, ali u finalu je doživjela težak poraz od Španjolske (34:40). Iako ovo nije bila prva utakmica protiv Francuske, na neki je način označila početak velikog rivalstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Francuska 19:24, 1. veljače 2009.

Bila je to finalna utakmica Svjetskog prvenstva koje se igralo u našoj zemlji. Sve je u zagrebačkoj Areni bilo spremno za slavlje, svi su u Hrvatskoj vidjeli Balića i društvo na tronu, pogotovo nakon pobjede protiv istog suparnika nekoliko dana ranije u skupini (22:19). No, Francuzi su imali druge planove: nesavladivi Thierry Omeyer na vratima i Michaël Guigou s deset golova uništili su hrvatske snove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Francuska 21:25, 31. siječnja 2010.

Godinu dana nakon zagrebačkog finala opet su se isti suparnici našli u borbi za zlato, ovaj put na EP-u u Austriji. I opet je ishod bio isti. Onesta je još jednom nadmudrio Červara, a Karabatić je sa šest pogodaka predvodio Tricolore do trona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Francuska 22:25, 10. kolovoza 2012.

U polufinalu Olimpijskih igara u Londonu Francuzi su krenuli moćno, Omeyer je već na startu skinuo nekoliko hrvatskih pokušaja, a francuska je obrana bila nerješiva zagonetka za Golužine izabranike. Iako je slavila sa samo tri gola razlike, Francuska je zapravo bila puno uvjerljivija u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Francuska 30:23, 23. siječnja 2013.

U četvrtfinalu SP-a u Španjolskoj Hrvatska je briljirala u drugom poluvremenu i ostavila Francuze bez šanse. Duvnjak je predvodio Kauboje s devet golova, apetiti su porasli, ali već u polufinalu nas je na zemlju spustila Danska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo