U FINALU ĆE IGRATI BARCELONA I KIEL: / Domagoj Duvnjak protiv Luke Cindrića za naslov prvaka Europe

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

THW Kiel izborio finale pobijedivši nakon produžetaka mađarski Veszprem

28.12.2020.
23:08
Profimedia
VOYO logo

U finalu završnog turnira rukometne Lige prvaka u utorak u Kolnu igrat će Barcelona i THW Kiel. Bit će to okršaj Luke Cindrića s jedne i Domagoja Duvnjaka s druge strane.

Image
BARCELONA U FINALU FINAL FOURA U KOELNU: /

Odlična igra sjajnog Luke Cindrića

Barceloni peto finale otkako je EHF uveo završni turnir 2010.

THW Kiel je izborio finale pobijedivši nakon produžetaka mađarski Veszprem sa 36:35, dok je Barcelona porazila PSG sa 37:32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barceloni je to peto finale otkako je EHF uveo završni turnir 2010. godine, te 14. ukupno u elitnom rukometnom natjecanju, a u utorak će loviti deseti naslov prvaka Europe. Kielu će to biti osmo finale, a do sada je četiri puta osvojio europsku krunu.

Kiel je daleko bolje ušao u susret i cijelo prvo poluvrijeme njemački sastav je bio u prednosti. U jednom trenutku Domagoj Duvnjak i društvo su imali čak sedam golova prednosti (17-10), a Mađari su do poluvremena smanjili na pet razlike (18-13). Nijemci su u 36. minuti imali +6 (22:16) i tada upali u "crnu rupu" tijekom koje je Veszprem nevjerojatnom serijom 12-2 stigao do vodstva 28:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiel se uspio pribrati i uzvratiti serijom 5-0

Kiel se uspio pribrati i uzvratiti serijom 5-0 stigavši do nove prednosti (29-28). U posljednje dvije minute ušlo se u egalu, 29-29. Mađari nisu iskoristili svoj napad, a Kiel je imao posljednjih 30 sekundi za pobjedu. No, Rodrigo Corrales je obranio udarac Mihe Zarabeca i susret je otišao u produžetak.

U dodatnih 2x5 minuta gledali smo novu dramu. Veszprem je nakon prvog produžetka imao dva gola prednosti (34-32), no Kiel je na otvaranju druge dionice uspio izjednačiti na 34:34, a zatim i povesti na 35:34 dvije minute prije kraja. Veszprem je izjednačio na 35:35, a presudni gol zabio je Ekberg. Mađari su imali dovoljno vremena za izjednačenje, ali nisu uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Kiela najefikasniji su bili Hendrik Pekeler s osam, Niclas Ekberg sa sedam, te Sander Sagosen s pet golova, dok je Duvnjak zabio četiri gola iz šest pokušaja.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Vuko Borozan i Gašper Marguč sa po sedam golova. Nažalost, Manuel Štrlek nije igrao za mađarski sastav zbog ozljede skočnog zgloba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelone daleko lakše stigla do trijumfa

U drugom susretu nije bilo toliko drame i Barcelone je daleko lakše stigla do trijumfa.

PSG je u prvih 20 minuta bio bolji, Francuzi su u jednom trenutku imali i tri gola prednosti, međutim nakon što je Barcelona povela 11-10 više nije ispuštala prednost. Na poluvrijeme je otišla sa +4 (18:14), u 36. minuti imala je šest golova viška (23:17), a u 42. minuti i najvećih +7 (33:26). Na koncu je završilo 37:32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelonu su do pobjede predvodili Dika Mem s osam golova, Aron Palmarsson sa šest, te Blaž Janc i Ludovic Fabregas sa po pet golova, dok je Kevin Moller imao 14 obrana i postogao jedan pogodak. Cindrić je zabio četiri gola u 57 % šuta.

U redovima francuskog sastava najefikasniji je bio Dynal Nahi s devet golova, dok je Mikkel Hanse zabio sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni "Final Four" prvotno se trebao igrati 30. i 31. svibnja. Međutim, u svjetlu globalne zdravstvene krize, prebačen je na 22. i 23. kolovoza, a potom je dobio i treći termin, kraj ove godine.

Bez utakmica osmine finala i četvrtfinala

Zanimljivo, Europska rukometna federacija (EHF) je odlučila da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka ne igraju, a za sudionike Final Foura odabrala je Barcelonu, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta. Tako skopski Vardar nije dobio priliku braniti naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI POLUFINALA: Barcelona - PSG 37-32 (18-14) Kiel - Veszprem 36-35 (29-29, 18-13)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak - 29. prosinca Za 3. mjesto - 18.00 PSG - Veszprem

Finale - 20.30 Barcelona - Kiel

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo