TRADICIJA KAZUJE - HRVATSKA ĆE SLAVITI PROTIV SRBIJE: / Nema brige, Kauboji EP otvaraju pobjedom

Image
Foto: PIXSELL

Tradicija je na strani Hrvatske

12.1.2018.
16:08
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši u petak igraju prvu utakmicu Eura protiv Srbije, a u prilog našim rukometašima ide i tradicija jer je Hrvatska pobijedila u prvim utakmicama u nizu na zadnjih sedam Europskih prvestava. Hrvatskoj će ovo biti 13. nastup na europskim smotrama, a dosad smo ubilježili osam pobjeda, tri poraza i jedan remi.

U Portugalu 2004. godine, na svom prvom nastupu uopće na kontinentalnim smotrama, Hrvatska je izgubila od Francuske s 25-27, no nakraju su naši rukometaši ipak uspjeli doći do bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je to bilo

Dvije godine kasnije u Španjolskoj Hrvatska je u početnom dvoboju pobijedila Mađarsku s 30-27. U Italiji 2008. godine Hrvatska je u prvoj utakmici skupine odigrala 18-18 sa Španjolskom, a dvije godine poslije Hrvatska je bila po prvi puta domaćin Europskog prvenstva, no nije počelo dobro jer smo izgubili od Španjolske s 22-27. U Švedskoj 2002. godine Hrvatska je doživjela najveći poraz, izgubila je od reprezentacije SR Jugoslavije s 22-34, da bi dvije godine kasnije na EP u Sloveniji u prvoj utakmici konačno pobijedili Španjolce s 30-29.

Španjolska otvorila moćan niz

Od te utakmice hrvatski rukometaši bilježe samo pobjede na prvim utakmicama EURA- njih sedam u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvenstvu u Švicarskoj 2006 Hrvatska je u otvarajućoj utakmici slavila protiv Portugala s 24-21, a u Norveškoj 2008. godine naši rukometaši su uvjerljivo pobijedili Poljsku s 32-27. Niz pobjeda u prvim utakmicama nastavio se 2010. godine kada je pobijeđena Norveška s 25-23, a dvije godine kasnije u Srbiji "pala" je Slovenija s 31-29. Godine 2014. hrvatska rukometna reprezentacija je u zabilježila i najveću pobjedu u otvarajućim utakmicama jer su s čak +11 (33-22) svladani Bjelorusi, a na zadnjem prvenstvu u Poljskoj protivnik je isti - Bjelorusija, a pobjeda je ostvarena s 27-21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo