TEŽAK PORAZ PPD-A PROTIV CELJA: / Slovenci ih potpuno razbili i preskočili na tablici

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Novi težak poraz Červarove momčadi

18.11.2018.
18:59
PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba u susretu su 8. kola skupine B Lige prvaka izgubili na gostovanju kod Celja PL sa 21-30 (9-10). Igrači hrvatskog prvaka bili su u zaostatku od početka utakmice, loše su napadački ušli u dvoboj i prvi pogodak postigli tek u šestoj minuti.

Domaći su stoga vrlo brzo ostvarili prednost od tri gola (5-2) te uspijevali održavati vodstvo iako se Zagreb zahvaljujući nekoliko vezanih obrana Ristanovića u završnici prvog dijela primaknuo na samo gol zaostatka. Zagreb je stigao i nadomak poravnanja jer je imao posljednji napad u prvom poluvremenu i to si gračem više, no nije uspio pronaći način za svladati odličnog Ferlina na vratima Celja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugo poluvrijeme krenulo je loše po Zagreb, ali za razliku od prvoga hrvatski prvak nije pronašao način za povratak u utakmicu. Celjani su u 40. minuti poveli sa 17-12 kažnjavajući slabu igru Zagreba u situacijama sa sedam igrača na terenu i praznim golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celje je bilo prejako

Da je igra sa sedam igrača bez vratara Zagrebu donijela daleko više štete no koristi pokazuje i podatak kako je Celje postigli isti broj golova u prvih 13 minuta nastavka kao i čitavom prvom dijelu.

Čak dva pogotka u praznu mrežu postigao je Ferlin, a i igrači domaćih su uspijevali nakon oduzetih lopti pogađati gol Zagreba sa svoje polovice igrališta. Prednost domaćih rasla je sve do maksimalnih devet razlike (25-16) osam minuta prije kraja pa je završnica odigrala u laganijem ritmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Horvat s pet i Josip Božić Pavletić s četiri gola bili su najefikasniji kod PPD Zagreba, dok su Branko Vujović sa sedam i Tilen Kodrin sa šest pogodaka predvodili Celje PL.

Ovim rezultatom Celjani su preskočili Zagrepčane na ljestvici, sada su šesti sa šest bodova, kao i četvrti Flensburg te peti Skjern, dok je PPD Zagreb posljednji osmi s pet, koliko ima i peti Motor iz Zaporožja. Blizu je i treći Nantes sa sedam bodova, dok su uvjerljivo na vrhu Paris SG sa 16 i Pick Szeged sa 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo