TEŠKA SITUACIJA UOČI UTAKMICE ODLUKE: / Hrvatska na europske prvake bez najjačeg aduta!?

Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

Hrvatski rukometaši nakon četiri nastupa na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj imaju maksimalan učinaka, ali tek sada slijede pravi izazovi.

19.1.2017.
12:41
AFP, CHARLY TRIBALLEAU
VOYO logo

Kauboji su u srijedu bez poteškoća svladali Čile (37-22), a izbornik Željko Babić i igrači su se odmah nakon toga okrenuli petku i dvoboju protiv Nijemaca (17.45 sati). Nažalost, Babić je otkrio da bi Hrvatska u toj utakmici mogla biti lišena pomoći kapetana Domagoja Duvnjaka.

Image
U ČEMU ĆE SAD IGRATI? /

Drski lopovi tijekom utakmice provalili u kombi Kauboja i ukrali im opremu!

Image
U ČEMU ĆE SAD IGRATI? /

Drski lopovi tijekom utakmice provalili u kombi Kauboja i ukrali im opremu!

'Nijemci u maloj prednosti'

"Imamo problema s ozljedama još od priprema. Domagoj već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja jer kada se tetiva upali, teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke. Bez obzira na to, vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke. Iako smatram da su u ovom trenutku oni u maloj prednosti, u jednoj utakmici je sve moguće", rekao je izbornik na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je u posljednje vrijeme ponovno u naletu, lani je osvojila naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a nakon toga i broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju vratara Wolfa koji radi razliku i sigurno im je donio zlato u Poljskoj. Individualno su jaki i takva je cijela njemačka liga. Odlični šuteri s dobrim kretanjem, izvrsnim protokom lopte i ne dozvoljavaju prekid. Obrana 6-0 koja igra na blok. Na njihov napad s brzim protokom lopte mi ćemo probati s našom obranom 5-1", dodao je Babić.

Visoko mišljenje o Nijemcima ima i naš specijalist za obrambene zadatje Jakov Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nova Njemačka koja je s izbornikom Sigurdssonom postala jako ozbiljna reprezentacija što i rezultati pokazuju. Očekujem pravu utakmicu. Za to se spremamo i treniramo. Kreću prave utakmice i napokon ćemo vidjeti gdje smo. Nismo još uvijek dali 100 posto od sebe. Dobro ćemo se spremiti i krenuti jako. Njemačka je puna dobrih igrača. S našom 5-1 obranom možemo zaustaviti njihov protok lopte. Uglavnom su naučeni na 6-0 obranu, tako da ih naša 5-1 uz potporu golmana može namučiti", istaknuo je Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne kalkuliramo ništa'

Pobjeda Hrvatskoj donosi prvo mjesto i odlazak u Pariz, dok je poraz i remi ostavljaju na drugom mjestu što bi značilo da će osminu finala igrati u Montpellieru. Drugo mjesto našu reprezentaciju vodi u dio ždrijeba u kojem su Danska i Španjolska, a prvo mjesto u dio koji predvodi domaćin Francuska.

"Kao momčad ne razmišljamo o Parizu ili Montpellieru, radije bismo riješili tu zadnju utakmicu pa da onda vidimo. Ne kalkuliramo ništa", poručio je 22-godišnji srednji vanjski Lovro Jotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo