SVI SU OSTALI U ŠOKU: / Stepančić progovorio o najtežem trenutku svoje karijere

Image
Image

Kada je otputovao u Flensburg na utakmicu 7. kola skupine A Lige prvaka, nije mogao niti sanjati kako će mu to biti i posljednja utakmica za PPD Zagreb. No, sudbina je očito imala neke druge planove

16.12.2015.
8:39
VOYO logo

Najbolji igrač Zagreba Luka Stepančić susret protiv Flensburga morao je napustiti u 58. minuti, kada mu je nakon jedne promjene smjera propalo koljeno. Luka je dvoboj napustio šepajući, u klubu su se nadali da ozljeda nije tako ozbiljna, iako je već u početku sve "mirisalo" na šestomjesečnu pauzu.

Dodatnim liječničkim pretragama ustanovljeno je puknuće prednjih križnih ligamenata koljena i sezona za Stepančića bila je završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTVRĐEN NAJGORI SCENARIJ: /

Zagrebaši bez najboljeg strijelca do kraja sezone

Uspješno operiran u Zagrebu

"U trenutku kad sam ostao ležati na parketu, prva stvar u glavi su mi bile Olimpijske igre. No na svu sreću, u razgovorima s doktorima i fizoterapeutima ona ne bi trebala biti upitna, tako da sam dosta miran. Kad gledam malo oko sebe, svoje suigrače, još sam ja dobro izdržao, imam 25 godina a ovo mi je prva teža ozljeda, nažalost", počeo je razgovor Luka Stepančić za Telegram.

Stepančić je uspješno operiran u bolnici Sv. Duh u Zagrebu i sada mu slijedi šestomjesečni oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svu sreću, sve je prošlo super. Doktor Janković je zadovoljan, operacija je izvedena prema planu, nije me ništa boljelo tako da mogu biti sretan. Malo je nakon operacija temperatura bila povišena, imao sam i mučninu, ali to je sve normalno od operacije".

Image
Foto: Facebook: PPD Zagreb
Image
Foto: Facebook: PPD Zagreb

Jedna spoznaja ga posebno dira

No, ono što više boli od mogućih posoperativnih bolova u koljenu je spoznaja kako je odigrao posljednju utakmicu za svoj PPD Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, jako mi je žao zbog Zagreba. Jer, od početka sezone se zna da mi je ovo zadnja sezona ovdje i u intervjuima sam tamo oko priprema govorio da bi htio u Zagrebu ostaviti što veći trag i postići što veći uspjeh, ali eto, očito su bili neki drugačiji planovi, sudbina je drugačije promiješala karte. S obzirom da se ozljeda dogodila prije četiri tjedna, nekako sam to već sad u glavi sve apsolvirao".

Nova adresa Luke Stepančića od sljedeće sezone biti će Pariz, a novi klub PSG u kojem igra bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori. Krajem prošle sezone šuškalo se o tome kako je ovaj bogati francuski klub zagrizao za desnog vanjskog Zagreba, u klubu su sramežljivo šutjeli govoreći kako je on i dalje njihov igrač, a niti Luka nije htio govoriti o svom odlasku u Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor sa PSG­om potpisan na kraju prošle sezone

"Za to se zna više, manje, od početak sezone. Samo što sam ja svim novinarima koji su htjeli o tome pisati rekao da ću o tome pričati kad dođe vrijeme negdje peti, šesti mjesec, prije samog odlaska. Jer, nisam htio zbog svojih suigrača, zbog sebe i atmosfere u klubu uopće razgovarati o nekakvom odlasku. Sad što mogu reći je da je ugovor s PSG­ - om potpisan na kraju prošle sezone, odnosno prije početak tekuće i da mi je ovo zadnja sezona u Zagrebu. Koja je, očito, već završila, nažalost. Naravno, ugovor je potpisan u dogovoru s klubom, sve je bio transparentno, samo što ja nisam htio pričati o tome, ne dok ova sezona traje. Ne, cifru ne bih htio otkriti, to je poslovna tajna".

Image
Image

Dobrodošlicu u PSG poželio mu je i Vori.

"Da, čuli smo se. Čestitao mi je na potpisivanju. Ali, isto smo rekli ima još godinu dana do tada i još ćemo se čuti oko svega i sigurno da će mi puno značiti što je on tamo još godinu dana, da ćemo biti zajedno. Ima još vremena do toga, još nije niti Nova godina. Kad dođe vrijeme, o svemu ćemo pričati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo bez njegovih golova

Hrvatska reprezentacija će u siječnju ove godine na EP ­u biti oslabljena ne igranjem Stepančića, što je udarac ambicijama rukometaša izbornika Željka Babića.

"Što se tiče EP­a, žao mi je, ali što je, tu je, biti ću njihov najvatreniji navijač, a ožda se zaputim do Poljske na koju utakmicu, ovisno o nozi. Nakon ozljede me zvao i izbornik, naravno da mu je bilo žao i krivo, kao i meni naravno. Jer, napokon sam se ustalio u reprezentaciji i dobio jedan drugačiji, bolji status. Vjerujem da je računao dosta na mene, ali eto. Ozljede su sastavni dio sporta. Ali, rekao sam mu da ćemo se družiti na Olimpijadi. Nadam se da će tako na kraju biti", kazao je Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo ga da nam ocijeni i dosadašnji nastup PPD Zagreba u ovosezonskoj Ligi prvaka. Bilo je dobih i loših trenutaka, potresa u svlačionici u obliku ponuđene ostavke trenera

koja je, kasnije, povučena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan sa nastupom u Ligi prvaka

Zagrebaši su odlično započeli svoju europsku kampanju ove sezone. Prvo je u zagrebačkoj Areni pao jako Kiel Domagoja Duvnjaka rezultatom 29:22, nakon toga Lavovi su u Celju skinuli skalp i Pivovarni Laško u susretu prepunom drame (20:21), da bi isto tako u dramatičnoj utakmici na svom terenu izgubili od mađarskog prvaka Veszpréma Mirka Alilovića, Renata Sulića i Ivana Sliškovića (20:21).

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

I onda je uslijedio uvjerljiv poraz od PSG­a 34:23, domaće slavlje protiv Wisle (29:25), šokantan poraz od rukometnog liliputanca Bešiktaša u Istanbulu (32:30) i onda je došla ta utakmica s Flensburgom u gostima koju je Zagreb tijesno izgubio (28:27) i u kojoj se Stepančić ozljedio. Nakon toga, Flensburg je PPD Zagrebu uzvratio na borbenosti u prvoj utakmici u Njemačkoj i došao do uvjerljive pobjede u Zagrebu (23:30), da bi Zagrebaši isprali gorak okus poraza u srazu sa Bešiktašom (32:26). U posljednjoj utakmici do sada u Ligi prvaka, Zagreb je remizirao na gostovanju u Poljskoj protiv Wisle (23:23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se povuće crta, mislim da nam se, osim sraza sa Bešiktašom, ništa ne može zamjeriti. To je stvarno utakmica gdje možemo i moramo samo spustiti glavu jer smo razočarali. Meni je uz Bešiktaš žao i utakmice sa Veszprémom kod kuće gdje je jedino njihovo vodstvo bila i pobjeda. Čak mi je žao sad i Wisle koliko god da je netko ponudio bod prije puta bi se prihvatilo. Koliko god u toj gostujućoj utakmici su oni osvojili bod, a mi izgubili. Ali, sve u svemu, dojam je dobar, iznad očekivanja", objašnjava Stepančić i osvrće se na situaciju s Vujovićem i spomentom ostavkom.

Situacija sa ostavkom Vujovića

"Nije ugodno kad dolaze do takvih stvari u momčadi. Svaka takva situacija je šok. E sad, da li će on biti pozitivan ili negativan na ekipu, to je već lutrija. Mislim da je on uspio u svom naumu, opet nas je razdrmao i uspio probuditi i to se vidjelo. Iako, nakon njegove ostavke je usljedilo kratko turbulentno razdoblje. Nije bilo lako, pogotovo što ga svi jako cijenimo u svlačionici. Čovjek je iz nas izvukao maksimum, učinio nas sve boljim igračima, njegov rad se vidi na rezultatima. On je nama nekako dao naslutiti da bi mogao to učiniti. Opet u krajnjoj liniji, mi koji ga duže znamo uzeli smo to sa rezervom jer znamo da je on dosta impulzivan i često u situaciji reagira trenutno, a onda kad se ohladi promijeni mišljenje, da tako kažem. On je i sam nama rekao da mu je nekad krivo zbog nekih svojih izjava. Ima karakter vječnog pobjednika i zato ne voli gubiti. to ga pogađa", završio je Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo