ŠVEĐANI RAZMONTIRALI KAUBOJE, A ČERVAR PORUČUJE: / 'Nije ovo ništa posebno, ja sam jako zadovoljan'

Image
Foto: AFP

Poraz Hrvatske od Švedske zaključio je ovaj turnir za Kauboje

26.1.2019.
22:20
AFP
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj okončala je na šestom mjestu, u susretu za peto mjesto bolja od Hrvatske je u Herningu bila Švedska sa 34-28 (16-13).

Luka Stepančić s pet i Marin Šipić s četiri gola bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok su Niclas Ekberg sa šest i Andreas Nilsson s pet pogodaka predvodili Švedsku. Nakon utakmice Lino Červar govorio je o tome kakav je osjećaj nakon poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo ništa posebno, nismo imali dovoljnu koncentraciju i napravili smo nekoliko grešaka. Bili smo vrlo umorni, kao što ste vidjeli nije igrao Duvnjak koji je bio i poluozlijeđen, nismo htjeli riskirati. Bilo je puno pogrešaka u koncentraciji, mislim da danas nismo bili baš top. Neovisno o tome, ja sam jako zadovoljan, ostvarili smo cilj s kojim smo došli ovdje. Danas smo dali priliku i ostalim igračima, ali kažem Švedska je danas imala više snage i koncentracije i uspjela je pobijediti.", rekao je Červar.

Červar zadovoljan

Na pitanje je li čime razočaran odgovorio je odlučno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ničim, mislim da smo igrali bolje nego na Euru. Dobili smo timski duh i mislim da je to dobro za utakmice koje dolaze. Ovi koji su došli ovdje opravdali su poziv, pokazali smo mentalnu jakost kad su mnogi mislili da ćemo posustati. Ostvarili smo naš cilj i mislim da dečki zaslužuju čestitke. Obrana je glavnio dio tereta izvukla na ovom prvenstvu, bez obzira što danas nije bila na toj razini.", rekao je pa otkrio što nedostaje ovoj reprezentaciji:

"Ne bi nam škodio jedan dobar vanjski koji bi mogao s distance zabijat golove, imamo trojicu koji su sjajni, ali bi nam trebao još jedan koji bi u određenim trenutcima mogao otvoriti protivničku obranu. Pokušat ćemo pronaći to što nam treba. Mislim da će ova ekipa na narednim prvenstvima pokazati i još više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaganjac nije otpisan

Govorio je Červar i o problemima u hrvatskom rukometu.

"U našoj ligi ima puno problema, znate u kakvim uvjetima radimo. Imamo dvije ekipe koje redovno isplaćuju ostali kad bude. Prisiljeni smo proizvoditi igrače kako u klubovima tako i u reprezentacijama. Očekujemo da bi i iz juniora i iz kadeta netko mogao doći do A reprezentacije.", kazao je Červar i osvrnuo se na Halila Jaganjca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On prvo mora rasti još u klubu, tamo se raste. Mislim da bi Halil mogao napredovati i siguran sam da će u Našicama to ostvariti. On nije otpisan."

Ekipa nije bila motivirana kao prije, obrana nije bila na vrhuncu i nismo popratili ono što je Šego obranio u prvom poluvremenu. Ali dobro, izbornik je odradio ono što je htio, probao je mlade igrače, oni su dobili minutažu i to je to. Mislim da je Hrvatska imala odličan turnir iza sebe, pokušali smo dati sve od sebe danas, ali falilo je nešto da izvučemo pobjedu., rekao je Stepančić i zaključio priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo