ŠVEĐANI NE ŽELE IGRATI PROTIV HRVATSKE ZA 5. MJESTO: / 'Utakmica je besmislena, želimo kući'

Image
Foto: AFP

'Radije bismo otišli kući na spavanje, pred nama je teško proljeće u našim klubovima'

24.1.2019.
16:56
AFP
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija sa šest je bodova osigurala treće mjesto u skupini I drugog kruga 26. SP-a u rukometu, te će u subotu od 20.30 sati u Herningu igrati za peto mjesto protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine II, Švedske.

Image
IMAMO KVALIFIKACIJE I NOVO OTKRIĆE, ALI I CRNU MRLJU: /

'Bijesan sam što su nas dobili, a sutradan su ih Španjolci pregazili'

Image
IMAMO KVALIFIKACIJE I NOVO OTKRIĆE, ALI I CRNU MRLJU: /

'Bijesan sam što su nas dobili, a sutradan su ih Španjolci pregazili'

Kako će nastup u kvalifikacijama za OI osigurati sastavi koji završe među sedam najboljih na ovom SP-u, taj dvoboj neće imati rezultatsku važnost. Upravo su Šveđani nezadovoljni time što se uopće utakmica za peto mjesto i treba odigrati, prenosi "Total Croatia News".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško je imati dva slobodna dana, a zatim igrati za peto mjesto'

"Teško je imati dva slobodna dana, a zatim igrati za peto mjesto. Naravno, ova utakmica je potpuno besmislena", rekao je Mattias Zachrisson za švedske medije.

Image
Image

Sweden's players react after the IHF Men's World Championship 2019 Group II main round handball match between Denmark and Sweden at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 23, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)

''Radije bismo otišli kući na spavanje, pred nama je teško proljeće u našim klubovima. Jasno je da želimo preskočiti ovu utakmicu, ali isto tako znam da je moramo odraditi ”, dodao je Zachrisson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski igrači, s druge strane, djeluju malo optimističnije...

Željko Musa: 'Nismo sretni jer smo htjeli više'

"Postigli smo prvobitni cilj, kvalifikacije za Olimpijske igre. Nismo sretni jer smo htjeli više od toga, kao i cijela nacija. Potrudit ćemo se biti peti na kraju. Ponosan sam što smo pobijedili Francuze i čast mi je igrati s ovim momcima", rekao je pivot Željko Musa nakon utakmice protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakov Vranković iznenađujuće je dobio mnogo vremena u odnosu na Luku Stepančića protiv Francuske i iskoristio ga što je bolje mogao. Postigao je tri gola i odigrao izvrsnu obrambenu rolu. Uz Davida Mandića, Vranković je bio pravo osvježenje utakmice, otkriće Lina Červara.

Image
Image

Sweden's coach Kristjan Andresson reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group II main round handball match between Denmark and Sweden at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 23, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Dobra obrana je ključ uspjeha

"Bila je to odlična utakmica. Na turniru se ispostavilo da, ako smo odigrali dobru obranu, pobjeda je bila u rukama. U napadu onda uvijek ide, a obrana je sjajna kao protiv Francuza. Imamo snage za još jednu utakmicu u Herningu kako bismo mogli osvojiti peto mjesto", istaknuo je Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Duvnjak, kapetan reprezentacije Hrvatske, odigrao je još jednu herojsku utakmicu. Iako nije dobio mnogo golova, vukao je u napadu...

"Mogu samo reći, dobar posao dečki! Ponovno smo se vratili, što pokazuje da imamo karakter. Čestitam momčadi jer smo osvojili kvalifikacije za Olimpijske igre. Imali smo loš dan protiv Brazila, nadali smo se da ćemo ući u polufinale, ali to je sport", rekao je Duvnjak i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo pobijediti u borbi za peto mjesto. Želimo ići kući s pobjedom", zaključio je Dule.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo