SPREMA SE NOVI UDARAC ZA HRVATSKU! / Bilo bi pravo čudo da se to ne dogodi

Image
Foto: AFP

'Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet'

22.1.2019.
8:10
AFP
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u utakmici za polufinale Svjetskog prvenstva od izabrane vrste Njemačke u trileru koji je okončan rezultatom 22-21 u korist reprezentacije jednog od domaćina svjetske smotre.

Uzroke poraza mnogi su hrvatski rukometaši pronašli u sudačkom kriteriju, a posebno je ogorčen bio izbornik Lino Červar koji se nije niti trudio birati riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI HRVATSKA POKRADENA? /

Bijesan istup Line Červara još će se dugo pamtiti, ali pravo je pitanje je li opravdan. Što vi mislite?

Image
JE LI HRVATSKA POKRADENA? /

Bijesan istup Line Červara još će se dugo pamtiti, ali pravo je pitanje je li opravdan. Što vi mislite?

Izjava koja je odjeknula

"Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet. Oni i Danci su nam oteli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. Mi smo zaslužili pobjedu. To treba javno reći bez da se itko uvrijedi da amateri suci odlučuju o našim sudbinama. To je nedopustivo. Ne može ovakav njihov nasilnički nastup oduzeti nama pobjedu. Mi smo jučer loše igrali, a danas smo ih nadigrali. Ovo je nedopustivo. Mi građani Hrvatske moramo se boriti za dostojanstvo i ne dopustiti da nas se krade javno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko smo se trudili da ispravimo onu zadnju utakmicu, a ovo danas bila je jasna krađa. Bez potrebe je bilo igrati kad znamo što će se dogoditi. Unaprijed se zna pobjednik. Ove suce treba po meni odmah eliminirati iz sudačke organizacije."

"Ovo svjetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju. A ja sa 45 godina trenerskog iskustva mogu reći da je narušena olimpijska povelja, pravo svakog sportaša na ravnopravnost. Nema u sportu malih i siromašnih zemalja, barem ne bi tako trebalo biti, a dansku suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar ne očekuje kaznu, no...

Navedene izjave tek su dio onoga što je Červar javno izrekao u izljevu bijesa poslije ogleda za koji smatra da neće snositi sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, IHF me ne može kazniti zbog ovih izjava. U rukometu sam 45 godina i ja to smijem reći. Nisam vrijeđao suce i nisam bio bezobrazan", prenosi 24sata.hr izjavu izbornika uz dodatak da će biti pravo čudo da do kazne ne dođe.

Čelnici krovne kuće svjetskog rukometa teško će se oglušiti na navedeno, a budu li se vodili za primjerom onih iz europske, Červar, unatoč osobnom zaključku da kaznu ne zaslužuje, može je očekivati. I to drastičnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo