OGLAS

SP TEK POČELO, A VEĆ SU NA UDARU: / L'Equipe razvalio Francuze; 'Bilo je to pravo mučenje, izgledali su uzdrmano...'

Image
Foto: AFP

'Francuska je bila snažno uzdrmana tijekom svog nastupa'

12.1.2019.
16:15
AFP
VOYO logo

U najavi 26. Svjetskog rukometnog prvenstva ugledni francuski L'Equipe s dosta je opreza pisao o francuskoj rukometnoj reprezentaciji.

Image
FRANCUZI OTKRILI SUROVU STVARNOST HR RUKOMETA: /

'Hrvati su čopor vukova, ali se posljednjih godina muče. Raspali su se kod kuće'

Image
FRANCUZI OTKRILI SUROVU STVARNOST HR RUKOMETA: /

'Hrvati su čopor vukova, ali se posljednjih godina muče. Raspali su se kod kuće'

Izostankom Nikole Karabatića, francuski novinari u prvi plan izdvojili su domaćine Dansku i Njemačku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov'

"Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov, uz Francusku koja će biti nešto manje opasna bez Karabatića nego što je to inače”, napisao je spomenuti medij prije nekoliko dana.

Image
Image

Jučer u susretu Francuske i Brazila vidjelo se zašto su francuski novinari malo "zakočili". Bila je to utakmica daleko od idealnog i očekivanog za takvu rukometnu silu kao što je Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaje Nikola Karabatić

Nije to bila onako moćna igra na "mišiće i snagu", vidjelo se da igrači još nisu uhvatili svoju pravu formu, a nedostaje i Karabatić. Upravo iz tog razloga izbornik Francuske Didier Dinart odlučio ga je vratiti u reprezentaciju nakon ozljede lijevog stopala...

Image
Image

Paris Saint-Germain's Nikola Karabatic (back) vies with Kielce's Mateusz Kus during the EHF Champions League quarter-final handball match Paris Saint-Germain vs PGE Vive Kielce at the Stade Pierre de Coubertin hall in Paris on April 28, 2018. - PSG won 35-32. (Photo by ALAIN JOCARD / AFP)

"Teško protiv Brazila. Istina, dvostruki svjetski prvaci nisu propustili ulazak u lov na naslov prvaka na SP-u u Njemačkoj i Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brazilci bez kompleksa'

Ali njihova pobjeda protiv Brazila (24-22) u petak bila je mučna. Francuska je bila snažno uzdrmana tijekom svog nastupa na turniru od strane Brazila 'bez kompleksa' (24-22). Blues je polako počeo u ovom nepovezanom meču i upravo su Brazilci vodili tijekom prvih 20 minuta. Dovoljno je reći da su zaboravili šamar koji je dobio na SP-u 2017. (16-31)", stoji u uvodu teksta L'Equipea koji je bio dosta kritičan prema svojim rukometašima:

Image
Image

Brazil's Felipe Borges (3rdR), France's Adrien Dipanda (2ndR) and Brazil's Guilherme Valadao (R) fight for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group A handball match between Brazil and France at the Mercedes-Benz Arena in Berlin on January 11, 2019. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)

Nadali se kako će se povijest ponoviti'

"Nekako smo se svi nadali da će se povijest ponoviti točno dvije godine nakon što je Francuska u Bercyju 2017. godine Svjetsko prvenstvo otvorila pobjedom 31-16 protiv ovog istog Brazila, te nakon uvjerljivih pobjeda u pripremnim utakmicama protiv Slovenije. No, kako je s razglasa u dvorani zasvirala Marseljeza s pogreškom u uvodu, a tisuće neutralnih navijača, koji su se priklonili Brazilu, utišalo nekoliko stotina Francuza, čarolija iz Bercyja činila se miljama daleko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo