SLOVENIJA UNIŠTILA RUKOMETNOG LILIPUTANCA: / Dežela zamrznula Angolu na -17

Image
Foto: AFP, JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN

Slovenski rukometaši uvjerljivom su pobjedom otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Sa 42-25 razbili su reprezentaciju Angole u prvoj utakmici skupine B.

12.1.2017.
16:20
AFP, JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
VOYO logo

Slovenija nije imala problema na startu SP-a. Izabranici bivšeg trenera PPD Zagreba Veselina Vujovića malo su, doduše, uspavano započeli susret. Angola je nakon 2:48 minute igre golom Esmaela Edvalda Ferreira s 9 metara povela s 4-2. I to je bilo to od njih.

Image
Foto: AFP, JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
Image
Foto: AFP, JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN

Dvije serije Slovenije od 4-0 u prvom dijelu

Nakon toga je Slovenija napravila seriju 4-0, povela s 6-4 i do kraja prvog poluvremena samo povećavala prednost. Od 18 minute do 21., Slovenija je napravila seriju 4-0 kojom je u potpunosti demoralizirala Angolu i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 22-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti na semaforu je stajalo 40-23

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu. Slovenija je otvorila drugi dio serijom 4-0, otišla na 26-13 i stvorila značajan kapital. Angola je tu i tamo bljesnula golom, ali Slovenci su na svaki gol Angole odgovorili s dva i četiri minute i trideset sekundi prije kraja na semaforu je stajalo 40-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol za +17 Slovenaca zabio je Gašpar. Na kraju su Slovenci uspijeli zadržati +17 i turnir otvoriti s uvjerljivom pobjedom kojom su se napunili samopouzdanjem.

Najbolji strijelac u redovima pobjednika bio je spomenuti Marguč Gašper i Borut Mačkovšek s 8 golova. U Angoli najviše je pokazao Avelino Sergio Lopes sa 7 postignutih pogodaka i Antonio Robe Hebo sa 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo