SLOVENIJA SE SLUŽBENO OČITOVALA: / 'Ostajemo na Euru, ali žalit ćemo se Međunarodnom sportskom sudu!'

Image
Foto: PIXSELL

Slovenski rukometni savez potvrdio je - slovenska rukometna reprezentacija ostaje na Europskom prvenstvu koje se ovih dana igra u Hrvatskoj.

17.1.2018.
16:08
PIXSELL
VOYO logo

Ogorčeni sudačkim tretmanom u utakmicama protiv Makedonije i Norveške, Slovenci su najavili mogućnost napuštanja smotre najboljih europskih rukometaša nakon što je EHF odbio njihovu žalbu, potom i žalbu na donesenu odluku.

Sporni sedmerac

Okidač svega bio je sedmerac kojim je Njemačka nakon isteka vremena izborila remi protiv Slovenije (25-25) nakon što su igrači Veselina Vujovića samo sedam sekundi prije kraja ogleda postigli pogodak za koji su mislili da je pobjedonosan. Pregledavanje snimke koje je iz igračkog, trenerskog i navijačkog kuta trajalo cijelu vječnost, a koje je prethodilo odluci koja je razljutila Sloveniju, situacija je koju Slovenci ne samo da ne smatraju spornom već dosuđenom direktno na njihovu štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednoglasna je odluka da nastavimo s natjecanjem. Iza nas su dvije utakmice čijim suđenjima nismo zadovoljni. U prvoj je u pitanju bio kriterij, u drugoj kršenje pravila rukometne igre. Odlučili smo nastaviti zbog sporta, sportaša i navijača, ali pravdu ćemo potražiti na Međunarodnom sportskom sudu", potvrdio je predsjednik Slovenskog rukometnog saveza Franjo Bobinec, javlja rtvslo.si.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreške i farsa

Vujović je nakon pregledavanja snimke utakmice u kojoj je Slovenija poražena od Makedonije (25-25) uočio 19 pogrešaka sudaca na štetu slovenske reprezentacije, dok ono što se dogodilo u utakmici protiv Njemačke Slovenci nazivaju 'još većom farsom' nakon koje je vrh slovenskog rukometa zaprijetio napuštanjem Eura. Poslije ogleda protiv Njemačke, dakle okončanog kontroverznom odlukom litvanskih sudaca koji su dosudili sedmerac za Njemačku po isteku vremena, a nakon pregledavanja snimke koje je trajalo dobrih deset minuta, Slovenija je uložila službenu žalbu na suđenje, ali je Europski rukometni savez (EHF) tu žalbu odbio. RZS je potom najavio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) te civilnom tužbom protiv EHF-a, a razmatrana je i mogućnost napuštanja EP-a.

Ipak, predsjedništvo RZS-a je u srijedu zaključio kako bi u slučaju demonstrativnog napuštanja natjecanja posljedice bile preteške jer bi EHF zasigurno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmica 3. kola u skupini C na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Njemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a posljednja Crna Gora je bez bodova. Makedonija i Njemačka stoga su već osigurale plasman u drugi krug natjecanja, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u međusobnom susretu. Crnoj Gori igra samo pobjeda, dok je Sloveniji dovoljan i neodlučeni ishod za ostanak u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo