SLOVENIJA JE SLOMILA NEUGODNI PORTUGAL: / Evo što to znači za Hrvatsku reprezentaciju u polufinalu

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Danas igraju i Norveška i Island, a Norveška pobjedom može osigurati prolazak u polufinale

21.1.2020.
17:52
Profimedia
VOYO logo

Slovenska rukometna reprezentacija slomila je vrlo neugodni Portugal rezultatom 29:24 i tako, bar nakratko, zasjela na drugo mjesto skupine II Europskog prvenstva.

Bila je to bespoštedna borba u kojoj su Slovenci tek na kraju stigli do značajne prednosti te uspjeli slomiti otpor sjajnih Portugalaca. Jure Dolenc s tri je uzastopna pogotka u završnici donio Slovencima osjetnu prednost od pet razlike i tako im osigurao pobjedu. Inače, najbolji strijelac Slovenije bio je Blaž Janc sa sedam pogodaka, dok je Portugal sa šest predvodio Andre Gomes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NESTVARAN PRIZOR U BEČU: /

Navijači umirali od smijeha, španjolski rukometaš nije mogao vjerovati da mu se to dogodilo

Pobjeda Norveške

Norveška rukometna reprezentacija nastavila je s dominantnim nastupima na Europskom prvenstvu. Sander Sagosen i društvo upisali su pobjedu protiv Islanda 31:28.

Norvežani su već na samom početku utakmice riješili pitanje pobjednika. Nakon desetak minuta igre rezultat je bio 8:1, a do kraja su trebali samo održavati prednost, što uz sjajnog Sagosena (9 golova) i Bergeruda na golu (12 obrana) i nije bio tako težak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska rukometna reprezentacija izgubila je od otpisanih Šveđana 24:18 te dodatno zakomplicirala ljestvicu skupine II Europskog rukometnog prvenstva s kojom se križa Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kim ćemo igrati?

U posljednjem kolu sastaju se Mađarska - Portugal, Norveška - Slovenija i Švedska - Island. Norveškoj je u susretu protiv Slovenije dovoljan bod za osvajanje prvoga mjesta u skupini i koje u polufinalu vodi na poraženog iz utakmice Hrvatska - Španjolska koji se igra u srijedu od 16 sati u Beču, dok je Sloveniji dovoljan bod iz tog dvoboja za drugo mjesto i prolazak u polufinale.

U slučaju pobjede Slovenije, tada bi Slovenija bila pobjednik skupine, a Norveška bi završila na drugom mjestu. Izglede za polufinale još uvijek ima i Mađarska koja prvo mora svladati Portugal, a zatim se nadati porazu Slovenije od Norveške kako bi stigla do drugog mjesta i ogleda protiv pobjednika skupine I u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice pratite na RTLplayu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo