SLOVENAC NA ČELU AUSTRIJSKE REPREZENTACIJE PRIZNAO: / 'Dobro smo i prošli, na poluvremenu me bilo strah'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Uoči utakmice Pajović je poslao poruku svom starom prijatelju Petru Metličiću

16.1.2020.
21:47
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U prvom kolu skupine I druge faze natjecanja na Europskom prvenstvu rukometaši Hrvatske su u četvrtak u Beču protiv Austrije slavili sa 27:23.

Od samog starta hrvatski rukometaši igrali su u visokom tempu, ali prvih deset minuta utakmica je bila u egalu. No, nakon toga hrvatska obrana 5-1, koja odlično funkcionira na ovom prvenstvu, počela je davati rezultate. Austrijanci su bili prisiljeni pucati iz teških pozicija, a tome su dodali i devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVE KADROVE NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U: /

Pogledajte što se događalo na klupi za vrijeme utakmice i kako su Kauboji dočekali kraj

U nastavku Hrvati su uspješno kontrolirali utakmicu, pa domaćini niti jednom nisu uspjeli doći na manje od četiri pogotka zaostatka. Kada bi domaćini i zaprijetili približavanjem, u tome ih je s nekoliko odličnih obrana spriječio Marin šego.

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Zlatko Horvat sa šest golova (četiri iz sedmeraca). Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić postigli su po pet pogodaka, a David Mandić i Luka Stepančić po četiri. U redovima Austrije istaknuli su se Robert Weber sa šest i Gerald Zeiner sa četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

16.01.2020., Wiener Stadthalle, Bec, Austrija - Europsko rukometno prvenstvo, skupina I, 1. kolo, Hrvatska - Austrija. Luka Cindric Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na poluvremenu sam se uplašio

Nakon utakmice se oglasio izbornik austrijske reprezentacije Aleš Pajović.

"Hrvatska je zasluženo pobijedila, vidio sam da su i u Grazu bili odlični i za mene su oni glavni favoriti. Imali smo problema u napadu s Duvnjakom, on nas je mučio, a mi smo i dosta toga promašili i gađali stative i prečke. Rano smo potonuli i nije se bilo lako vratiti protiv takvog protivnika kojeg je na kraju zaštitio i Šego na vratima. Iskreno, nismo imali šanse s takvim Duvnjakom i ostalima i tom 5-1 obranom. Malo smo loše ušli u utakmicu, zatim smo pogađali u "drvo", ne u mrežu i nismo mogli bolje od ovoga. Bilyk nam je bio zatvoren, Božović nije imao svoj dan i još smo dobro prošli. Na poluvremenu sam se malo uplašio što će biti u drugom dijelu", rekao je Aleš Pajovič nakon utakmice za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice Pajović je poslao poruku svom starom prijatelju Petru Metličiću:

“Dugo smo skupa igrali, u dobrom smo odnosu. Prije tri dana mi je Vuković pisao iz studija. Ovo 2004. ostavljamo u prošlosti. Odmah smo mi to izgladili. Dobri smo prijatelji i često se vidimo”, rekao je Pajović u RTL-ovoj emisiji Vrijeme je za rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo