Bio je ljubimac Zagreba, a sad je najveća prijetnja Hrvatskoj!

20.1.2015.
15:20
VOYO logo

"Makedonija je sastavljena od igrača koji su tijekom cijele godine na okupi jer njihovi reprezentativci dolaze iz dva kluba Vardara i Metalurga. Znamo da tijekom cijele godine dobro treniraju, a za razliku od nas oni su stalno na okupu jer im nedostaju samo dva - tri igrača koji dolaze iz drugih klubova", kazao je hrvatski izbornik Slavko Goluža i dodao:

"Ono što me impresioniralo, ali me opet ne čudi kada pogledam tko ih trenira u Metalurgu, imali su sportsku disciplinu, onu tehničku i taktičku, pogotovo u prvoj utakmici protiv Tunisa. Igrali su izvanredno i to je bila njihova najbolja utakmica u posljednje dvije - tri godine. Imamo veliki respekt prema Makedoniji poštujemo ih, ali se ne bojimo nikoga, ulazimo opušteni i želimo odigrati najbolje što možemo, a šanse su nam, iskreno, podjednake."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovom mišljenju u susretu s Makedonijom treba očekivati tešku i nervoznu utakmicu svih 60 minuta te pravu borbu s jedne i druge strane jer se protivnici jako dobro poznaju, a pobjednika mogu odlučiti nijanse ili jedan raspoloženi igrač ili vratar.

Goluža je istaknuo najboljeg makedonskog igrača, bivšeg zagrebaša Kirila Lazarova i rekao kako ga predobro poznaje jer je igrao s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On će imati velik motiv odigrati protiv nas, ali Kiril nije Makedonija. On je iskusan, pametan i lucidan igrač koji uvijek zna podvaliti loptu i kada ne daje pogotke igra za ekipu. To je dokaz o kakvom se vrhunskom igraču radi", istaknuo je Goluža.

Hrvatski izbornik osvrnuo se i na dosadašnje tri utakmice naše reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo bih od jučerašnje utakmice u kojoj smo odradili posao kako smo zamislili i priželjkivali. Mladi su igrači dobili priliku, stariji su odradili svoje na pravi način i potom dobili odmor. Mladi igrači su drugi dio utakmice odradili jako dobro, prvi dio je bilo privikavanje na protivnika uz malo nervoze i grča, ali sve je to normalno za dalje i momci će sigurno pružati mnogo bolju igru no do sada", kazao je Goluža napomenuvši da su iza nas tri pobjede te da u prvim utakmicama nije puno koristio mlade igrače, a stariji su u njima iznijeli veliki teret i zato su jučer dobili poštedu.

Po Golužinom mišljenju sve su reprezentacije loše startale na SP-u, ali se njihova forma polako diže s izuzetkom Švedske koja ima dobru momčad i kojoj je mjesto u krugu osam, devet reprezentacija koje će se boriti za vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je na kraju pohvalio i naše navijače koji žive i rade u Kataru i koji iz utakmice u utakmicu u sve većem broju dolaze bodriti reprezentaciju.

"Veliko hvala od mene, mojih igrača i stožera. Stvarno su nam velika podrška te se nadam da će i na sljedećim utakmicama doći u još većem broju, a na nama je da se odužimo što boljim utakmicama te da ih učinimo sretnima", zaklučio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo