VIDEO: / Iskreni Goluža je odmah priznao što je ubilo Hrvatsku!

'Ovako se ne igra polufinale. Sav trud koji smo uložili u ovo prvenstvo mi smo prosuli lošim ulaskom u utakmicu. Mogu samo žaliti, ispričati se našim ljudima i čestitati Dancima.

25.1.2013.
23:30
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža je bio utučen nakon poraza od Danske u polufinalu SP-a 30:24 (14:11) te se ispričao.

"Zar treba uopće ovo komentirati? Prvo se moram ispričati svima. Ovako se ne igra polufinale. Sav trud koji smo uložili u ovo prvenstvo mi smo prosuli lošim ulaskom u utakmicu. Nismo stajali na terenu kako smo trebali. Tražio sam da uđemo opušteni, hladne glave i velikog srca, no mi smo ušli velikog srca bez glave. Htjeli smo to riješiti u pet, šest minuta, međutim to ne ide tako protiv ovakve Danske. Trebalo se igrati s puno strpljenja u napadu, a kad mi u obrani primimo prvi gol u šestoj sekundi, onda nešto nije dobro", započeo je Goluža pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je stvari bilo koje ja nisam htio iznositi u javnost. Bilo je tu i temperatura, Duvnjak je cijelu noć imao temperaturu, Vuković je trebao povući, no on je iskrenuo zglob. Ostali smo s vanjskom linijom, no bez obzira na sve ulazak u utakmicu je bio jako loš. Probali smo se vratiti, ali nije išlo. Ni ulaz u drugo poluvrijeme nije bio dobar, naletili smo na puno raspoloženiju Dansku koja je iskoristila svaku našu grešku. Mogu samo žaliti, ispričati se našim ljudima i čestitati Dancima. Nema sad plakanja. Trebamo skupiti glave i izvući prvenstvo, dati sve od sebe i pobijediti u utakmici za treće mjesto", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lac je bio na tribini, Drago Vuković se ozlijedio... Što reći, protiv Francuza smo odigrali s tri beka, potrošili smo se. Dule i ja izgledamo kao dva iscijeđena limuna, kako mislimo tako dobiti Dansku? Bilo je preteško. Ušli smo katastrofalno u utakmicu i poslije se bilo teško vratiti. To si nismo smjeli dopustiti. Bilo je tu više faktora, i izgubljenih lopti i nije obrana bila na visini, suci nam definitivno nisu pomogli. Obrana se kasnije i posložila, ali toliko lopti nismo uhvatili... Samo pola da smo uhvatili imali bi sedam, osam polukontri više i naravno kad igramo šest na šest da se naši napadači puno više troše i to je bilo teško napraviti", izjavio je Damir Bičanić pa riječ ponovo uzeo Goluža.

"Loše smo se postavili u napadu, nismo ih raširili, paralelno smo cijelo vrijeme napadali, a to je njima bilo jednostavno za rješavati. Trebali smo se malo kretati kontra lopte, ulaziti u taj prostor, no jednostavno nismo imali svježine. Mučili smo se. Trebali smo to kroz obranu riješiti, ali nismo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Ono što nas je krasilo cijeli turnir, obrana i brzi kontranapad, mi to ovaj put nismo imali. Puno lopti im se odbilo, razbranili smo njihovog vratara i sve se urotilo protiv nas. Jednostavno nismo zaslužili, iskreno, nismo zaslužili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je bilo s Vorijem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem bio pivotmen, nego vanjska linija gdje nismo uspjeli odraditi ono što smo trebali. Nije bio dobar protok lopte, bili smo statični, paralelno smo napadali, nismo išli polukružno okomito na glavu i onda kad smo to napravili opet se ispriječio Landin na golu."

Slovenija je već u subotu, nema vremena za odmor...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako mi odlučimo u svojim glavama da se nismo predali i da ćemo pobijediti, mi ćemo pobijediti. Međutim, ako budemo kukali za ovim što je bilo, vjerujte da će biti velikih problema. Nije uopće bitno tko će igrati, nego je bitno ostaviti srce na terenu, ono čega ovaj put nije bilo", završio je Goluža.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo