SKANDAL U RUKOMETU: / Zna li itko pravila? Gruba pogreška stavila Slavka Golužu na čekanje

Image
Foto: AFP

Upravo je nevjerojatno ono što se dogodilo tijekom uzvratnog ogleda dviju rukometnih momčadi u EHF kupu, a zbog čega se očitovati morala Europska rukometna federacija.

21.10.2017.
12:27
AFP
VOYO logo

A dogodilo se sljedeće – momčadi St. Petersburg (Rusija) i Hafnarfjordur (Island) igrali su uzvratnu utakmicu natjecanja prošle nedjelje, a ona je završila potpuno identičnim rezultatom kao i prvi međusobni ogled ovih suparnika. Jedina je razlika bila ta što su pobjedu 32-27 u nedjelju slavili igrači ruske momčadi, nadoknadivši pet pogodaka manjka iz islandskog ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu dolazi do nevjerojatnih scena. Umjesto da se kako nalažu pravila pristupi pucanju udaraca sa sedam metara koji bi riješili pitanje pobjednika, odigran je produžetak utakmice u kojem je St. Petersburg slavio 37-33, dakle pobjedu od četiri gola razlike, odnosno manje uvjerljivu pobjedu no što je bila ona Hafnarfjordura na Islandu.

Delegat utakmice pobjedu je tako dodijelio islandskom timu zbog čega su Rusi, razumljivo, uputili žalbu krovnom rukometnoj organizaciji koji su sad, pozivajući se na članke Pravilnika, odlučili da će se ove dvije momčadi susresti još jednom kako bi pobjednika odlučile kako i dolikuje – izvođenjem udaraca sa sedam metara. Također, EHF će platiti sve troškove obiju momčadi za taj ogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednika čeka Tatran Prešov kojeg s klupe vodi Slavko Goluža, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo