Serdarušić sve bliže izborničkoj klupi: 'Došlo je vrijeme za neke nove ljude'

Netom nakon što je Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije oglasio se i prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

6.2.2015.
13:43
VOYO logo

Povod Golužinom odlasku bio je, dakako, slab plasman i tek šesto mjesto osvojeno na Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem se očekivala medalja.

Goluža je reprezentaciju vodio od ljeta 2010. godine, nakon odlaska Line Červara, te je Hrvatsku odveo do triju brončanih medalja, na Europskom prvenstvu u Srbiji, Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Olimpijskim igrama u Londonu. Ipak, u konačnici je morao odstupiti nakon što su Kauboji na dva posljednja velika natjecanja ostali bez odličja, na Euru u Danskoj i na nedavnom završenom SP-u u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golužin odlazak stoga je logičan slijed događaja, a Zvonimir Serdarušić s pomoćnikom Perom Metličićem najbolje medijski kotira kao njegov nasljednik. Gobac je takvu tezu i potvrdio između redaka u razgovoru za Radio 101:

"Došlo je vrijeme za neke nove ljude. Goluža je mlad trener i vjerojatno će dobiti novu priliku. Ne vidim razlog za žustrinu, napravio je dovoljno za Savez. Želimo mu sreću, a mi smo u situaciji gdje se trebamo dogovoriti s novim koordinatorom, a onda izabrati i novog izbornika. Šola i ja se drugi tjedan putujemo u Njemačku sastati s Ivanom Balićem, a onda ćemo vidjeti kako dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo