TEŽAK OPROŠTAJ

SARAČEVIĆEV PRIJATELJ SLOMIO SE U JAVLJANJU UŽIVO: ‘Slao sam mu poruku u šali, kao ‘ajde, javi se, gdje si?’

‘Rukomet je izgubio puno, jednu legendu i dobrog trenera koji je bio odličan. Sigurno da, ne znam, ta scena mi je ovako stalno u glavi, gdje on prođe pokraj djevojki dok se one slikaju, teško je to…’, završio je u suzama Mrđen

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatko Saračević (59) umro je jučer u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

Ova vijest pogodila teško je pogodila njegove bivše suigrače kolege i prijatelje, ali i sve rukometne fanove diljem Hrvatske i šire. Saračevićev prijatelj i bivši izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen teško je susprezao emocije u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

JOVIĆ ZAPLAKAO DOK JE DAVAO IZJAVU O SARAČEVIĆU: ‘Bio mi je prijatelj, kum i više od toga’

‘Puno toga je držao u sebi’

“Teško. Gledaš utakmicu, poslije utakmice pošalješ poruku na koju on uvijek odgovori, a sad nije odgovorio. Kako je kćer došla doma s utakmice, kaže mi ‘tata, rekli su nešto da Saraču nije dobro, da je na hitnoj’. Onda sam mu poslao opet poruku, onako pola u šali ‘ajde javi se, gdje si’. Onda sam nazvao kolegu Pranjića trenera i baš sam pukao. Strašno, otišao je veliki čovjek, veliki igrač. Prije svega je stvarno bio veliki čovjek i onako kad bi kao treneri kukali jedan drugom, uvijek se je tu provukla rečenica nekog humora. Uvijek je imao jednu dozu toga da se vadi iz teških situacija. Bio je ljudina, nikad neku ružnu riječ nije rekao, možda ga je to i ubilo, što je puno toga držao u sebi. Kao igrač je bio svjetsko čudo”, rekao je Mrđen pa kroz suze dodao:

“Rukomet je izgubio puno, jednu legendu i dobrog trenera koji je bio odličan. Sigurno da, ne znam, ta scena mi je ovako stalno u glavi, gdje on prođe pokraj djevojki dok se one slikaju, teško je to…”, završio je u suzama Mrđen.

Povratak na Net.hr