IGRA ZA SUSJEDE

SAD JE JASNO DA JE HRVATSKA IZGUBILA JEDNU OD NAJBOLJIH RUKOMETAŠICA SVIJETA: Stiglo joj veliko priznanje

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine registrirana kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju vanjsku igračicu tog natjecanja, nominirana je za još jednu nagradu. Naime, najpoznatiji i najveći rukometni portal na svijetu Handball Planet nominirao je Mateu za najbolju mladu rukometašicu svijeta.

Koliko god to zvučalo lijepo za nju i nesumnjivo je velik uspjeh, za Hrvatsku nije baš pohvalno jer je prije mjesec dana Matea odlučila da za Hrvatsku neće nastupati, već da će braniti boje Crne Gore.

ZAŠTO MATEA NEĆE IGRATI ZA HRVATSKU? Ona krivi Savez, a oni otkrili što im je poslala u SMS poruci

Našla novi klub

Rođena je u Sinju i iz kluba iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja, a našla je za vrijeme koronapauze novi klub – slovenski Krim.

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine registrirana kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

 

Povratak na Net.hr