PUNO UPITNIKA

RUSVAJ U HRVATSKOM RUKOMETU: Balić tvrdi da Babić ostaje, veliki gazda traži odgovore na 4 pitanja!

Najava Ivana Balića da će Željko Babić, unatoč podnesenoj ostavci, ostati izbornik reprezentacije uzburkala je duhove u hrvatskom rukometu.

Babić je poslije neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, odnosno poraza od Poljske u četvrtfinalu, objavio kako odlazi s kormila hrvatske reprezentacije. Više od mjesec dana je trajala potraga za njegovim nasljednikom, da bi koordinator za muški rukomet Ivano Balić u ponedjeljak iznenađujuće objavio da Babić ostaje izbornik.

LEGENDA NE DA IZBORNIKA: Podnio ostavku, ali i dalje će voditi hrvatske rukometaše

‘Zašto Balić nije bio u Riju?’

“To je zajednička odluka svih odgovornih ljudi u Savezu. Jasno da nismo zadovoljni rezultatom s Igara, ali Babić ostaje izbornik, ima kapacitet nastaviti s radom”, izjavio je Balić.

Zoran Gobac, Ivano Balić i Željko Babić
Zoran Gobac, Ivano Balić i Željko BabićFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

No, odluka očito nije bila zajednička kako je Balić to predstavio. Demantirao je to Zoran Gobac, formalno dopredsjednik HRS-a, ali u stvarnosti alfa i omega hrvatskog rukometa.

“Istina je da svi članovi Upravnog odbora nisu istog mišljenja kada je riječ o Babiću. U ovom trenutku moram postaviti četiri pitanja i želim da mi se u što skorije vrijeme na njih odgovori: koji je točno razlog zašto je Babić dao ostavku; zašto je povukao svoju ostavku; zašto Ivano Balić nije bilo na Olimpijskim igrama u Riju i mogu li Babić i Balić zajedno funkcionirati? Eto, to su moja pitanja”, istaknuo je Gobac za Večernji list.

‘Konačnu riječ daje UO’

Babićev ostanak na mjestu izbornika nije, dakle, gotova stvar.

“Gledajte, konačnu riječ o izborniku dat će Upravni odbor HRS-a. Koji može ili ne mora prihvatiti Balićev novi prijedlog”, dodao je Gobac.

Kako god bilo, vremena je sve manje jer već u siječnju naše rukometaše čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Problem izbornika trebalo bi čim prije skinuti s dnevnog reda.

Povratak na Net.hr