Preokret za pamćenje: Autsajderi postali prvaci Europe!

U njemačkom finalu Lige prvaka odigranom u u Kölnovoj Lanxess Areni momčad Flensburga pobijedila je Kiel 30-28 (14-16) i okitila se svojim prvim naslovom europskog prvaka u povijesti.

1.6.2014.
20:35
VOYO logo

Iako su na turnir stigli kao autsajderi, rukometaši Flensburga uspjeli su napraviti pravi pothvat, te su u trećem finalu u klupskoj povijesti, nakon 2004. i 2007. godine, stigli do prve titule u najprestižnijem klupskom natjecanju na svijetu. I u polufinalu protiv Barcelone, u kojem su slavili tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca, i u finalu protiv trostrukog europskog prvaka Kiela, Flensburg se ''vraćao iz mrtvih'', u obje utakmice je uspio nadoknaditi veliki rezultatski zaostatak i na kraju osigurati veliko slavlje.

Kiel je, naime, u prvom poluvremenu finalne utakmice vodio sa 6 golova razlike, a na odmor je otišao s prednošću 16-14. Održavali su igrači Kiela vodstvo i početkom nastavka, da bi Flensburg u 37. minuti stigao do prvog izjednačenja, 19-19. Na krilima puno efikasnije i tečnije igre u napadu, te sjajnog švedskog vratara Mattiasa Anderssona, koji je u nastavku ''zaključao svoj gol'', Flensburg je vrlo brzo nakon prvog izjednačenja na utakmici stigao i do prvog vodstva, kojeg više nije ispuštao do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku vodili su rukometaši Flesnburga i s četiri pogotka razlike (25-21), propustili su napad za plus 5, ali se Kiel ipak uspio vratiti, te je pogotkom Marka Vujina smanjio na 29-28. Holger Glandorf zabio je za 30-28, nakon čega ni jedni ni drugi u zadnje dvije minute više nisu poentirali.

Anders Eggert Magnussen i Lasse Svan zabili su 7 golova za Flensburg, dok je Holger Glandorf dodao pet. U Kielu je najefikasniji bio Aron Palmarsson sa 6 golova. Niclas Ekberg, Gudon Valur Sigurdsson i Marko Vujin zabili su po pet pogodaka za ''zebre''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslovu europskog prvaka u momčadi Flensburga se raduje i jedan hrvatski rukometaš, Goran Bogunović, koji nije zaigrao u finalnoj utakmici.

Rukometaši Barcelone osvojili su treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka, nakon što su u Kölnovoj Lanxess Areni svladali mađarski Veszprem 26-25 (9-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme obilježili su odlični vratari, s jedne strane Nandor Fazekas, koji je odigrao zadnju utakmicu za Veszprem prije kraja karijere, a s druge Arpad Šterbik, koji je od 2001. do 2004. godine branio baš u Veszpremu.

Sjajni Veszpremov hrvatski kružni napadač Renato Sulić nije nastupio u ovoj utakmici zbog suspenzije, odnosno crvenog kartona kojeg je zaradio u polufinalu protiv Kiela. I bez njegove pomoći su igrači mađarske momčadi početkom nastavka poveli s 13-9, ali se Barcelona nakon minute odmora vratila u utakmicu i poravnala na 13-13. U samoj završnici je Nikola Karabatić pogotkom 15 sekundi prije kraja za vodstvo 26-24 razriješio sve dvojbe oko pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da je Barcelona imala samo petoricu strijelaca u ovoj utakmici. Daleko najefikasniji je bio Sergej Rutenka s 11 golova, dok je Momir Ilić predvodio Veszprem sa 7 pogodaka.

Final Four rukometne Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale: Flensburg – Kiel 30-28

Za 3. mjesto: Barcelona – Veszprem 26-25

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo