I to je moguće! Balić ide na zimske Olimpijske igre?

Revolucionaran je prijedlog iznio Martin Heuberger, izbornik njemačke rukometne reprezentacije, zatraživši da se olimpijski turnir s ljetnih prebaci u program zimskih Igara.

17.8.2012.
15:38
VOYO logo

Osnovni povod prijedlogu činjenica je da bi se olimpijski turnir u tom slučaju igrao početkom a ne sredinom godine, što bi rezultiralo okolnošću da igrači na pripreme iz klubova dolaze spremni, bez potrebe za bazičnim pripremama. "Ne bismo u tom slučaju morali četiri tjedna pripremati igrače od nule. Također, rukometaši bi dobili mogućnost kvalitetnoga ljetnog odmora i regeneracije, što u olimpijskim godinama, s dvama velikim natjecanjima, nemaju", rekao je Heuberger dodavši: "To bi bila jako zdrava odluka. Status quo, kada se u olimpijskoj godini uz ionako napornu sezonu igra Europsko prvenstvo zajedno s olimpijskim turnirom, za rukometaše je smrtonosan."

http://www.youtube.com/embed/BAcrYCNTHVA Ideja je očekivano, s obzirom na to da je gotovo sigurno odande i izniknula, došla na plodno tlo kod njemačkih klubova, koji u svojim redovima i dalje imaju najveći broj najkvalitetnijih svjetskih rukometaša. Direktor Rhein-Neckar Löwena Thorsten Storm tako je utvrdio: "Rukomet spada u zimske sportove. Mi smo dvoranski sport. Takva bi promjena svima pojednostavila situaciju. Također, to bi iz kalendara eliminiralo Europsko prvenstvo, koje se u olimpijskoj godini više ne bi igralo. Ono ionako nema smisla. Vidljivo je da je razina igre ove godine na EP-u bila daleko ispod one na Igrama, za koje su se reprezentacije-sudionice pripremile bolje." Pozitivan je znak, međutim, neočekivano došao iz Međunarodne rukometne federacije, odnosno njezina predsjednika Hassana Moustafe: "U konačnici, naši se najveći turniri, poput Svjetskog prvenstva rukometaša u siječnju ili Svjetskog prvenstva rukometašica u prosincu, održavaju u zimskim mjesecima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo