PROKLETE KOMBINACIJE: / Hrvatska može pobijediti u svim utakmicama do kraja i ostati bez medalje!

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Kombinacija ima 'mali milijun', a jedna posebno zastrašuje

18.1.2018.
9:13
PIXSELL
VOYO logo

Europsko rukometno prvenstvo ušlo je u drugu fazu, formirane su dvije nove skupine s prenesenim bodovima iz prvog dijela i tek sad je vidljivo koliko je skup bio poraz hrvatskih rukometaša od Švedske u posljednjoj utakmici skupine A igranoj u Spaladium Areni u Splitu.

Dvije pobjede vode dalje

Naime, poraz je kao rezultat imao posljedicu da Hrvatska u novi krug prenosi 'samo' dva boda te već prije ogleda protiv Bjelorusije (20:30 sati) zaostaje za liderima poretka u svojoj grupi, reprezentacijama Francuske i Švedske, dva boda. Posljedica je to koja u kombinacijama kako do polufinala itekako otežava put domaćinima koje vodi Lino Červar, dapače, u mogućem raspletu moglo bi se dogoditi i da sve tri pobjede u utakmicama koje slijede (Bjelorusija, Norveška, Francuska) ne budu dostatne Hrvatskoj za plasman u poluzavršnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije najbolje momčadi iz novih dviju skupina igrat će polufinale turnira u Zagrebu što znači da Hrvatska mora uhvatiti jednu od pozicija na kojima su trenutačno Švedska i Francuska. Dobra je vijest da čak i poraz od (favorita natjecanja) Francuske u nekim kombinacijama može odvesti Hrvatsku do borbe za mjesto u finalu, a dogodit će se to bude li Švedska dvaput poražena. Svladaju li Švedsku Francuska i (uvjerljivo) Norveška, ili svlada li Hrvatska Norvežane s velikom razlikom pogodaka mogla bi do drugog mjesta ljestvice u krugu koji će se stvoriti. U ovom trenutku to ne izgleda kao moguć rasplet, no ne treba ga niti odbaciti kao mogućnost.

Tri pobjede i ostajemo bez polufinala

Ono što zastrašuje navijače je sljedeća varijanta ishoda prema kojoj Hrvatska može slaviti u svim preostalim utakmicama u skupini i – promašiti poluzavršnicu. Ovisit će Červarovi igrači u jednoj od tih kombinacijama o nadahnutosti Šveđana koji bi pritom morali svladati Francuze. Može se navijati i za njihov poraz s velikom razlikom koji također tvori krug reprezentacija u kojima odluka pada temeljem razlike pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo