TUGA

PRIZOR KOJI TJERA SUZE NA OČI: Pogledajte kako su se navijači oprostili od legendarnog Zlatka Saračevića

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu

“Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u rukometnom klubu Podravka”, poručili su iz RK Podravka Vegete, posljednjeg kluba koji je vodio velikan hrvatskog rukometa Zlatko Saračević, koji je u nedjelju umro nakon utakmice protiv Lokomotive.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja. Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Nažalost, liječnici ga nisu uspjeli spasiti i Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

“Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima,” poručili su iz kluba.

“Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultat”, stoji u priopćenju.

“Mi ćemo ga pamtiti kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u Rukometnom klubu Podravka”, poručili su iz Koprivnice.

Od legendarnog Sarača oprostili su se i navijači.

“Današnja se utakmica s Lokomotivom neće pamtiti po dobrom… Neočekivano se rastaju Podravka i njen trener Zlatko Saračević. Ova vijest jako nas je pogodila jer smo uz vodstvo trenera Saračevića uživali u lijepim rukometnim trenucima posljednje dvije godine, a obitelji izražavamo iskrenu sućut. Zlatko, počivaj u miru, neka ti je laka hrvatska zemlja”, poručili su.

A netko je od navijača izvjesio i transparent te je zapalio nekoliko svijeća…

Foto: Klikaj.hr

Povratak na Net.hr