VRUĆA TEMA

PREDSJEDNIK HRS-A OTKRIO RAZLOG SMJENE BABIĆA, METLIČIĆA I BALIĆA: ‘Sve ovo što se događalo je prevagnulo’

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac u utorak je obznanio cilj reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu koje se sljedeće godine održava u Hrvatskoj.

Grahovac je, tako, dao do znanja:

“Uvijek se treba težiti ka zlatu, a hoće li biti zlato, srebro ili bronca… Moraš težiti medalji. Ako ne težiš medalji, ne možeš ju ni osvojiti”, rekao je predsjednik HRS-a te istaknuo da ne žali što je Upravni odbor u istom sastavu prije nešto više od tri mjeseca odbio Babićevu ostavku.

BABIĆ, BALIĆ I METLIČIĆ DOBILI OTKAZ! Ime novog izbornika bit će poznato u idućih mjesec dana

Mislim da je tada bila donijeta ispravna odluka, međutim…

“Mislim da je tada bila donijeta ispravna odluka i da je stručni stožer zaslužio da mu se pruži još jedna prilika. Međutim, ovo sve što se događalo je prevagnulo i smatramo da vođenje reprezentacije nije bilo zadovoljavajuće.”

Željko Babić
Željko BabićFoto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP

LEGENDARNI RUKOMETAŠ ZA NET.HR O SMJENI BABIĆA I DRUŠTVA: ‘Svi trebamo poštovati odluku Saveza. Od prvog do zadnjeg’

Sada već bivšem izborniku i stručnom stožeru nije pomoglo što su im igrači izrazili punu podršku.

“Uz dužno poštovanje prema igračima, Upravni odbor je do sada birao i razrješavao izbornika i stručni stožer pa se tako dogodilo i u ovom slučaju”, izjavio je Grahovac.

OVO SU KANDIDATI ZA NOVOG IZBORNIKA: Koga biste vi voljeli vidjeti na klupi hrvatske reprezentacije?

Upravni odbor oformio komisiju

Upravni odbor je oformio komisiju u kojoj su Tomislav Grahovac kao predsjednik, Zoran Gobac i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak, koji će obaviti razgovore s kandidatima za Babićeva nasljednika.

“O novom izborniku odluka će se donijeti u narednih mjesec dana, kad će se obaviti razgovori sa potencijalnim kandidatima, s time da novi izbornik će imati mogućnost sam odrediti novi stručni stožer i predlagati svoje suradnike. Ima više kandidata s kojima ćemo obaviti razgovore”, zaključio je predsjednik HRS-a.

Povratak na Net.hr