[FOTO] PPD ZAGREB 28. PUT PRVAK HRVATSKE: / U izravnom dvoboju Zagrepčani pobijedili Nexe

Image
Foto: PIXSELL

PPD Zagreb po 28. put prvak Hrvatske

29.5.2019.
21:14
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su prije deset dana osvojili 26. naslov pobjednika hrvatskog Kupa, rukometaši PPD Zagreba su u srijedu po 28. put osvojili i naslov prvaka Hrvatske.

Image
HRVAT PRED POTPISOM ZA VELIKU BARCELONU! /

Sve je dogovoreno, evo koliko će ga Katalonci platiti

Image
HRVAT PRED POTPISOM ZA VELIKU BARCELONU! /

Sve je dogovoreno, evo koliko će ga Katalonci platiti

PPD Zagreb je tako nastavio svoju dominaciju u hrvatskom rukometu u kojem je od mogućih 56 trofeja osvojio čak 54, dok preostala dva naslova pobjednika Kupa ima Metković koji je slavio 2001. i 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje u Ligi prvaka završili sa svih deset pobjeda

U posljednjem kolu Lige za prvaka PPD Zagreb je u izravnom dvoboju protiv Nexea lovio titulu. Zagrebaši su uoči zadnjeg kola imali dva boda više i sedam pogodaka prednosti koje je Nexe morao stići ukoliko je želio do prvog naslova prvaka Hrvatske. Na koncu je Zagreb upisao pobjedu 30-27 i natjecanje u Ligi za prvaka okončao sa svih 10 pobjeda.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe se dobro držao u prvih 20 minuta utakmice, no tada je Zagreb pobjegao na četiri gola prednosti (12-8) i prednost zadržao do poluvremena (17-13). U nastavku susreta domaćin je imao i pet golova prednosti (18-13, 20-15), Nexe se pet minuta prije kraja približio na dva gola zaostatka (28-26), no više od toga nije išlo. Momčad Branka Tamšea je na kraju pobijedila rezultatom 30-27.

Sršen zabio 9, Mandić 7, Kastelić obranio 14 udaraca

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Ivan Sršen s devet, David Mandić sa sedam, te Josip Božić Pavletić sa četiri gola, dok je vratar Urh Kastelic imao 14 obrana. Kod Nexea najefikasniji su bili Ante Gadža sa sedam, te Marin Jelinić i Halil Jaganjac sa po četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov šesti međusobni obračun ove sezone. Prvi je, potkraj kolovoza, pripao Nexeu u SEHA ligi, dok su preostali (dva u SEHA ligi, dva u Ligi za prvaka, te finale Kupa Hrvatske) pripala Zagrebašima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo