POTRES U ZAGREBU: / Veselin Vujović više nije trener hrvatskog prvaka! 'Iznenadilo nas je sve ovo'

Image
Image

Poznati rukometni stručnjak Veselin Vujović više nije trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba, izvještava 24 sata.

17.10.2016.
12:59
VOYO logo

Vijest je to koja je u ponedjeljak odjeknula hrvatskim rukometnim krugovima. Četiri poraza u četiri utakmice Lige prvaka bile su dovoljne da Veselin Vujović napusti klupu hrvatskog rukometnog prvaka Zagreba. Na Zagrebu je sada da pronađe novog stručnjaka. U iduća dva tjedna momčad će voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer.

Prvo nam iz kluba nam nisu htjeli potvrditi ovu informaciju, glasnogovornik kluba Goran Rohnić samo nam je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTPUNI RASPAD SUSTAVA: Zagrebaši doživjeli još jedan debakl, može li Vujović ovo ‘preživjeti’?

"Nema nikakve službene potvrde, ništa vam ne možemo kazati. Sve će biti rečeno na presici koja je zakazana za 13 sati".

No, Vujović je ekskluzivno za RTL kazao da više nije trener Zagreba i kako ovo nije zbogom, već samo doviđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zagrebu je potreban trener koji će stalno biti na raspolaganju'

""Ostavka ili kako da se kaže... pošto Zagreb u ovom trenutku nema baš najsjajnije rezultate, potreban im je trener koji će biti 24 sata na raspolaganju kluba i igrača. Ja sam zbog angažmana u reprezentaciji Slovenije podijeljen na dva posla. Zato je nemoguće da ispoštujem sve ono što Zagrebu u ovom trenutku treba", kazao je Vujović i dodao kako je on sigurno jedan od krivaca za loše rezultate u Ligi prvaka.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Veselin Vujović

'Ja nisam kreirao politiku Zagreba'

"Ja nisam kreirao politiku Zagreba. Da jesam, u klubu bi i dalje bili Obranović, Ivić, Brozović, Stepančić itd. Ja ne mogu zadržati te momke, a vjerojatno ni Zagreb, kad im istekne ugovor, da oni ne prihvate ogromne ponude iz inozemstva. To je osnovna stvar i to je naša sudbina. Drugo, nisam ja doveo Vorija. Ali nije bio protiv toga da dođe Vori, on je sjajan igrač koji zaslužuje svaki respekt. On je u dogovoru sa Zoranom Gobcem, a ja nisam imao ništa protiv toga", pojasnio je Vujović i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet kažem, niti sam dao ostavku, niti dobio otkaz. Mislim da smo se sporazumno dogovorili da je u ovom trenutku najbolje rješenje za Zagreb da možda pronađu drugog trenera".

Na presici je pred okupljene predstavnike medija izašao direktor kluba Anto Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koliko para, toliko muzike'

"Reći ću ovako: koliko para, toliko muzike. Mi na žalost nismo imlai takav budžet kakav zaslužuje trener poput Vujovića. Zato smo mu i dopustili da vodi reprezentaciju Slovenije i jedno je to vrijeme funkcioniralo, no sada se vidi koliko je loše bilo to što je momčad bila bez njega tri mjeseca kada je otišao olimpijske igre u Rio de Janeiro", dodao je Ančić.

"Svjesni da, ako s Vujovićem i izađemo iz krize, on opet odlazi voditi Sloveniju i opet bismo se našli u istoj situaciji. Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan", zaključio je Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo'

Sportski direktor Božidar Jović smatra da Vujović nije jedini krivac.

"Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivice snose i igrači koji nisu na razini od prošle sezone, a novim igračima treba vremena da se uklope. Iduća dva tjedna će momčad voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer. Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo", rekao je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Do kraja reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera'

Ančić je kazao i da će Nikoliću pomagati Jović.

"Do kraja reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera koji će preuzeti momčad. No moram priznati i da nismo imali sreće s ozljedama igrača. Razgovarat ćemo s ljudima, imamo dva, tri imena. No sigurno je da će nam novi trener biti na raspolaganju 24 sata, neće imati dva posla", istaknuo je Ančić, dodavši kako u igračkom kadru neće biti promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Nemamo ni mogućnosti da nešto mijenjamo jer je sezona u jeku. Imamo to što imamo. U međuvremenu smo uzeli Igora Vujića koji može igrati od 6. kola, dakle nakon Vardara", dodao je Ančić.

Vujović je PPD Zagreb vodio dvije i pol godine i u prošle dvije sezone Zagreb je igrao polufinale Seha lige te je u obje sezone prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je nakon četiri kola na začelju grupe B bez bodova. U idućem kolu Zagrebaši za tjedan dana u Areni dočekuju Vardar.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo