Policija do kraja utakmice privela sve vođe navijača

Beogradska arena opkoljena je sa svih strana specijalnim snagama policije, no rizik uoči dolaska hrvatskih navijača svejedno je maksimalan.

27.1.2012.
17:13
VOYO logo

Nekoliko sati prije polufinalne utakmice EP-a u rukometu između Srbije i Hrvatske Beograd je pod pravom policijskom opsadom. Posebno je tretirano područje oko beogradske Arene gdje policajci legitimiraju i provjeravaju sve koji prođu ili se kojim slučajem nađu u tom dijelu grada.

Policijski dužnosnici najavili su za osiguranje utakmice angažiranje svih raspoloživih policijskih postrojbi pa će na ulicama uz temeljnu i prometnu policiju biti specijalne postrojbe i konjička policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za osiguranje večerašnjih polufinalnih utakmica angažirano je nekoliko tisuća policijskih službenika, odnosno sve postrojbe jedinice koje su u okviru Direkcije MUP-a. Napominjem i da imamo izuzetno dobru suradnju s tužiteljstvom i prekršajnim sudovima tako da će svi oni koji se ogriješe o zakon, bilo po kaznenom ili prekršajnom postupku, istog trenutka biti procesuirani", rekao je Miladin Despotović, načelnik uprave policijske uprave Beograd za B92.

Oko beogradske Arene postavljene su kontrole i provjeravaju se sumnjive osobe. Uz to, alkoholizirane osobe neće moći ući u dvoranu, bit će im zabranjen ulaz, a neće biti dopušteno ni nositi transparente te šalove. Osim nacionalnih zastava, hrvatske ili srbijanske. Za navijače koji dolaze iz Hrvatske svojim automobilima i kombijima bit će uz dvoranu osigurano posebno, čuvano parkiralište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Beograda stižu vijesti da hrvatske navijače čekaju najžešće frakcije Delija i Grobara. Beogradska arena opkoljena je sa svih strana specijalnim snagama policije, no rizik uoči dolaska hrvatskih navijača svejedno je maksimalan. Dvorana se nalazi se u dijelu Novog Beograda, koji je blokovski podijeljen između najžešćih frakcija navijača Crvene zvezde i Partizana.

Jednu stranu drže Hijene, radikalna frakcija Delija, a drugu stranu Fontana, žestoki navijači Partizana. Strah od mogućih napada na osiguranje i hrvatske navijače osjeća se na svakom koraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanska policija privela je vođe svih navijačkih skupina iz Beograda te će ih u postajama zadržati do kraja utakmice.

Više o temi: specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo