PERO METLIČIĆ IMA DRUGAČIJE MIŠLJENJE OD ČERVARA: / 'Onaj tko je to uveo nema pojma o rukometu'

Image
Foto: PIXSELL

'Momčad se tako dodatno troši, a svaki laki primljeni gol ruši joj samopouzdanje'

21.1.2019.
18:53
PIXSELL
VOYO logo

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom iznimno je važan susret protiv Njemačke, domaćina Svjetskog prvenstva, a još se uvijek ne stišava bura nakon poraza koji su igrači okupljeni oko Line Červara pretrpjeli u srazu protiv Brazila u nedjelju.

Image
KAKO DO POLUFINALA BEZ KLJUČNOG IGRAČA? /

Červar ne smije odustati od taktike koju mnogi nakon Brazila ismijavaju

Image
KAKO DO POLUFINALA BEZ KLJUČNOG IGRAČA? /

Červar ne smije odustati od taktike koju mnogi nakon Brazila ismijavaju

Mnogi se slažu da mu je kumovala ideja igre sedam na šest kojom su hrvatski rukometaši otvorili taj dvoboj i zbog čega su već do poluvremena imali punu mrežu pogodaka. Izbornik je svoju ideju nakon susreta branio riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červarovo objašnjenje

"A kako ću? Imali smo problema s obranom 5-1 gdje smo gubili lopte. Morao sam nešto poduzeti, nije išlo. Došli smo na -1 i primili jedan slučajan gol. Pored svega ja ne mogu igračima previše zamjeriti, mislim da su oni kroz sve utakmice dali sve od sebe, danas nisu, ali i u dobru i u zlu ja sam za njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni desni vasnji reprezentacije Pero Metličić upustio se u komentar igre sedam na šest, a njegovo je mišljenje da je to loša ideja. Najblaže rečeno.

Dodatno trošenje momčadi

"Složio bih se s Linom da nismo dobro ušli u utakmicu, no uporno inzistiranje na igri bez golmana nije bilo baš najbolje rješenje za stizanje razlike. Momčad se tako dodatno troši, a svaki laki primljeni gol ruši joj samopouzdanje. A kad ih primiš osam, od toga se nemoguće oporaviti, to je jednostavno bila nemoguća misija", prenosi 24sata.hr njegove riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ovo prvi put da Metličić govori protiv takve igre, protivnik je te ideje bio već i ranije.

Razbijanje ritma

"Po meni to je pravilo uništilo rukomet, a onaj tko ga je uveo nema pojma o rukometu. Ponekad ti ta taktika može i donijeti nešto dobro, ali previše je rizična, i lako ti se može obiti o glavu kao nama protiv Brazila. Ne samo da možeš primiti seriju golova, nego pokušavanjem razbijanja ritma protivnika, razbijaš i svoj napadački ritam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nas to uopće nije funkcioniralo, a pogotovo nakon što se ozlijedio Luka Cindrić, koji je za takvu taktiku naš ključni igrač. Lino je taktički griješio, morao je puno brže reagirati i mijenjati taktiku kad se pokazalo da ne ide s igračem više u polju", zaključak je velikana hrvatskog rukometa, svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo