Pero Metličić se javio i oprao hrvatske - 'baletane'!

Prilično nezadovoljstvo vlada u hrvatskim rukometnim krugovima nakon blijede i neuvjerljive igre naše reprezentacije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

27.1.2015.
11:06
VOYO logo

Na loše stvari u igri hrvatske reprezentacije upozorio je i legendarni kapetan Petar Metličić, čovjek koji je našu reprezentaciju predvodio do zlatnih medalja na SP-u 2003. i Olimpijskim igrama godinu dana kasnije, čovjek čije mišljenje svakako vrijedi poslušati.

"Nije bilo agresivnosti u obrani, to nikako nije dobro, ovo je rukomet, nije to balet. Isto tako, uporno forsiramo 6-0 obranu, a mogli bismo kvalitetno igrati 5-1. Tim više što znamo da smo brzi, da trčimo i da postižemo puno laganih golova. Sa 6-0 obranom i u tome si ograničen jer uvijek moraš čekati neki blok ili obranu golmana da bi ti se otvorila polukontra ili kontra, sa 5-1 možeš i presjeći lopte, otvara ti se puno više toga", naglasio je Metličić u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je jasno da je za spomenute stvari odgovoran izbornik, Metličić ipak nije htio krivnju svaliti na Slavka Golužu. Barem ne izravno.

"Teško mi je o tome govoriti jer ne znam kakav je bio dogovor, to samo oni znaju. Samo pričam na temelju onog što sam vidio, a činjenica je da nismo dobro odgovorili na obranu 4-2 jer tu je najbitnije kretanje bez lopte, a mi smo bili jako statični", dodao je Metličić i zaključio još jednom kritikom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmaralo se dosta igrača. I ja sam za to da se odmore igrači ako nije potrebno, tako da i drugima daš priliku i digneš ih u formi. Ali onda dođe utakmica, a ti ne koristiš te igrače. Naravno, on je trener i zna najbolje što može koji igrač dati, ali mogao je pokušati i neka druga rješenja na kraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo