OSLABLJENE NORVEŽANKE LAKO PROTIV HRVATICA: / Aneta Benko s osam golova predvodila naše rukometašice

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bila je to očekivana pobjeda jedne od najboljih selekcija svijeta

21.3.2018.
19:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. u Francuskoj, hrvatske rukometašice su dvorani II Doma sportova izgubile od Norveške sa 25-32 (10-18).

Norveška je aktualni europski prvak, svjetsko srebro i olimpijska bronca. Do sada su Norvežanke na velikim natjecanjima osvojile čak 27 medalja pri čemu 12 zlatnih i premda su u Zagreb doputovale u oslabljenom sastavu bez Nore Mork, Camile Herrem i Emile Arntzen bilo je teško očekivati nešto više od poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam pogodaka razlike gubile na poluvremenu

Posljednji put hrvatske rukometašice su pobijedile Norvešku prije 21 godinu. Na SP-u u Njemačkoj Hrvatska, koju je i tada vodio Nenad Šoštarić, je slavila 25-22.

Već je početak utakmice pokazao u kojem će smjeru ići utakmica. Norveška je povela 4-0, pa 6-1, te 14-7. U 26. minuti Norvežanke su imale i najvećih +10 (17-7). Do kraja poluvremena naše su igračice uspjele smanjiti na osam golova zaostatka (18-10). U nastavku susreta Hrvatska je uspjela smanjiti na minus šest (21-15), a na koncu je završilo 25-32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aneta Benko bila je najefikasnija

U hrvatskim redovima najefikasnije su bile Aneta Benko s osam golova, te Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka, dok su Paula Posavec, Marina Glavan i Katarina Ježić zabile po dva gola. Kod Norvežanki najbolja je bila Veronica Kristiansen s devet golova, Sanna Solberg je zabila šest, a Marit Jacobsen četiri gola.

Iduću utakmicu Hrvatska će imati za četiri dana kada će u Bekkestu ponovo igrati protiv Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežanke vode na ljestvici sa maksimalnih šest bodova, Ukrajina i Hrvatska imaju po dva boda, a na začelju je Švicarska bez bodova.

Na EP će ići prve dvije ekipe iz svake od sedam skupine plus najbolja trećeplasirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo