NIKOLA KARABATIĆ NAJVEĆI JE RUKOMETAŠ SVIH VREMENA: / Bolji je čak i od Balića, a evo i zašto

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nikola Karabatić u svojoj velikoj karijeri osvojio je sve što se moglo osvojiti

28.1.2019.
13:01
AFP
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi. Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ima, a još nije gotov

Pobjedu im je, kao što smo i spomenuli, donio Nikola Karabatić. Trofeje i individualna priznanja Nikole Karabatiće teško je pobrojati i najiskusnijima, ali dovoljno je samo reći da je Francuz hrvatsko-srpskih korijena daleko najtrofejniji rukometaš u povijesti i vjerojatno najtrofejniji u povijesti što se tiče kolektivnih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju igra od 2003., a u 16 godina nastupanja za najveću dinastiju rukometa osvojio je 15 odličja na najvećim natjecanjima. Bronca iz Njemačke i Danske bila mu je 15.

Čak dva puta bio je olimpijski prvak, a ima i jedno srebro. Upisao je četiri svjetska zlata i tri bronce. S kontinentalnih prvenstava ima tri zlata i tri bronce. Gledajući ovu nisku medalja Nikole Karabatića ističe se jedan nevjerojatan podatak koji samo dokazuje tezu da je Francuska u ovom tisućljeću izgubila samo jedno finale. Ono protiv Danske u Riju 2016. Karabatić ima i tri naslova klupskog prvaka Europe i tri puta je biran za najboljeg igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj podatak jak je argument u korist Nikole Karabatića kada se raspravlja o tome tko bolji rukometaš, on ili naš maestro Ivano Balić. Svoj odgovor možete ponuditi ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo