NEKI SU LININI POTEZI BILI NEJASNI: / Jeste li primjetili što je napravio? 'Nema razloga da on nije igrao. Nije ništa griješio, skrivio, ali...'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Duvnjak i Mandić nisu dobro igrali prednjeg u obrani, Dule je puno griješio, ali ovo i nije bila utakmica za obranu 5-1'

16.1.2021.
9:11
Screenshot: RTL
VOYO logo

Bivši hrvatski rukometni asevi, stručni sukomentatori RTL-a za vrijeme trajanja rukometnog SP-a Petar Metličić, Drago Vuković i GoranŠprem, komentirali su Lininu odluku da forsira obranu 5-1 cijelu utakmicu kad očigledno nije išlo, a u jednom je trenutku Davida Mandića stavio na prednjeg. Da li se možda trebalo prebaciti na onu 6-0?

Image
GRAFIKA JE JASNA: /

Na kraju smo 'al pari' s Japancima, ali jedan Červarov potez nikome nije jasan; 'Izbornik sam zna zašto je to napravio'

Image
GRAFIKA JE JASNA: /

Na kraju smo 'al pari' s Japancima, ali jedan Červarov potez nikome nije jasan; 'Izbornik sam zna zašto je to napravio'

'Duvnjak i Mandić nisu dobro igrali prednjeg u obrani'

"Duvnjak i Mandić nisu dobro igrali prednjeg u obrani, Dule je puno griješio, ali ovo i nije bila utakmica za obranu 5-1. Da smo igrali 6-0, lako bismo dobili. I još smo u toj obrani bili bez faula, bez kontakta", jasan je bio u studiju RTL-a Petar Metličić u emisiji "Vrijeme je za rukomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago Vuković nadovezao se i istaknuo kako je upravo ta 6-0 obrana optimalnija za ovu situaciju u kojoj je naša rukometna izabrana vrsta bila, jer se radi o gušćoj obrani u kojoj se zatvara taj pivotmen. Hrvatska je u cijeloj utakmici imala dvije kontre i jedan gol i kontranapada, a Japan njih sedam, pri čemu je zabio šest golova.

"Pogotovo uvijek kad je Štrlek igrao, zabijali smo puno lakih golova. A on je u petak igrao desetak minuta. Mislim da smo mogli reagirati bolje u nekim situacijama. Ne znam jesmo li u čitavom prvom dijelu imali jedan prekršaj, u drugom je to bilo nešto bolje. Loša utakmica, ali ništa nije izgubljeno. Vjerujem da ćemo izvući pouku ", čudio se Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Malo kontri znači da je loša obrana'

"Malo kontri znači da je loša obrana. Pokušavao sam biti realan kao sportaš, meni osobno forsirati obranu 5-1. Ta opcija s Horgatom na halva u drugom dijelu, Čupić desni vanjski, obranu mijenja", poentirao je Vuković, a Goran Šprem detektirao je veliki problem:

"Kad igrač obranu 5-1, ona mora biti agresivna, s više kontakta. Japanci su nas iznenadili, šokirali su nas. Lako su dolazili do prilike za šut. Mi smo se tu počeli gubiti, dali im krila. Te neke brze akcije u sredinu, bez gustoće, čvrstog faula. Sretno smo došli do toga boda. Lino je iskusno trenerski okrenuo tu pilu naopako. Ovako sastrane nekog tko prati rukomet, mi smo protiv Japana bili favoriti i ne smijemo od toga bježati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni jedan od njih nije izravno prozvao izbornika Linu Červara, ali vrlo su jasno detektirali konkretne probleme. Pa tako i činjenicu da jedini šuter koji je u prvom poluvremenu bio opasan i koji je zabio tri gola iz tri pokušaja, sjajni mladi Ivan Martinović, u drugom nije ni igrao!? Poziciju vanjskog držao je krilni igrač Ivan Čupić...

"Luka Šebetić je počeo kao desni vanjski, ali je promašio dva šuta i izgubio dva duela u obrani. Onda je ušao Martinović i bio jedan od rijetkih koji je imao dobar šut, plus dvije asistencije, ali i jednu izgubljenu loptu. U obrani je imao problema", analizirao je Metličić, a Vuković je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Probao je izbornik potom s Horvatom na desnom vanjskom, što je obrambeno objašnjivo'

"Probao je izbornik potom s Horvatom na desnom vanjskom, što je obrambeno objašnjivo, ali u napadu nejasno. I još k tome na njihovu obranu 6-0 mi smo išli bez šutera s desnog vanjskog!?

U drugom poluvremenu na toj je poziciji igrao Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije on ništa griješio, skrivio, ali naprosto nije građen za tu poziciju. Volio bih da je Martinović ostao u igri, on je hakler, ne trebaš mu raditi poziciju za udarac", tvrdi Šprem.

Pero Metličić još je malo pojasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krilo se stavlja na poziciju beka kad suparnici igraju duboku zonu, ali na 6-0 staviti niskog igrača protiv obrane koja nije visoka, i još nas uopće nisu izlazili blokirati na šut... U napadu smo tu mogli mijenjati igrača. Čupko je bio nemoćan, nije griješio, ali samo je dodavao loptu jer nema visinu i ne može ništa drugo. A bilo je šanse za nekog šutera, nema razloga da Martinović barem u napadu nije igrao".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo