MISIJA TOKIO: / Hrvoje Horvat ima samo 4 dana za pripremu; Zato je novi izbornik povukao potez pravog iskusnog lisca

Image

Hrvatska se priprema za kvalifikacijski turnir za OI

8.3.2021.
20:38
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za kvalifikacije za Olimpijske igre koje u petak za naše rukometaše počinje u Montpeilleru. Novi izbornik, veliki zadatak, a iza reprezentacije je skroman nastup na Svjetskom prvenstvu. No nitko se ne želi vraćati na ono što je bilo, cilj je pokušati dohvatiti Tokio.

Image
HORVAT OKUPLJA KAUBOJE: /

Izbornik objavio popis za kvalifikacijski olimpijski turnir, otpale dvije važne karike

Image
HORVAT OKUPLJA KAUBOJE: /

Izbornik objavio popis za kvalifikacijski olimpijski turnir, otpale dvije važne karike

Gledaju prema Montpeilleru

Kauboji odrađuju prve treninge nakon debakla na SP-u u Egiptu. U kompletnom su izdanju u Zagrebu u ponedjeljak odradili prvi trening uoči olimpijskih kvalifikacija koje su na rasporedu od 12. do 14. ožujka u spomenutom francuskom gradu. Preostala dva kvalifikacijska turnira održavaju se u Podgorici (Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja), odnosno Berlinu (Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir). Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog turnira izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatovi izabranici u potpunosti su usredotočeni na "misiju Tokio" i žele na turniru jedno od prva dva mjesta koja vode na OI. Suparnici Hrvatskoj bit će jaka Francuska, neugodni Portugal i Tunis. I uz poraz od Francuske na početku, Hrvatska uz uvjet da slavi protiv Portugala i Tunisa može do Tokija.

Horvat za pripremu ima 4 dana, odnosno tri prava treninga. Nije mu lako, ali znate kako se kaže, na muci se poznaju junaci. Horvat je dečkima, poput iskusnog lisca, poslao video snimke utakmica pa da putem video analize koja je nužna u ovakvim situacijama kad se nema puno vremena za pripremu, upoznaju suparnike... Inače, Horvat je poznat kao studiozan trener koji je skroz unutra što se tiče rukometa. U potpunosti je posvećen rukometu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrači su već na pola upoznati kako želimo izgledati'

"Igrači su već na pola upoznati kako želimo izgledati. Na nama je da izvučemo što više u ova prava tri treninga i da na turniru budemo pravi", rekao je za kameru RTL-aHrvoje Horvat.

"Nikad se nismo ranije okupili nakon nekog prvenstva. Neka nova situacija za nas, ali s veseljem dočekujemo novo okupljanje. Sve tri ekipe su jako dobre i već danas smo počeli s pripremama, ali kako je njima, tako je i nama. U tim nekim trenucima kad će se odlučivati utakmice, nadam se da ćemo biti bolji," kazao je Marko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvijek je lijepo biti s reprezentacijom, vidjeti dečke i stvarno mi je drago što sam tu'

Ivan Martinović je dodao kako je uvijek lijepo biti s reprezentacijom.

"Uvijek je lijepo biti s reprezentacijom, vidjeti dečke i stvarno mi je drago što sam tu. Mi znamo tko smo i imamo cilj pred očima koji želimo ostvariti. Mislim da se svaka ekipa želi kvalificirati, ali primarno je da se mi fokusiramo na nas i nadam se da ćemo onda doći do pobjede," poručio je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još kazao novi hrvatski izbornik rukometaša Hrvoje Horvat, kao i Zlatko Horvat te Manuel Štrlek, pogledajte u priloženom RTL-ovom prilogu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo