Mirza Džomba progovorio o skandalu 'Karabatić'!

'Ako mu se dokaže krivnja, to je za svaku osudu. Jadni ljudi, hvala Bogu da nisam bio dio toga, kao ni moji suigrači', izjavio je o rukometnom skandalu za Sportski.net Mirza Džomba.

2.10.2012.
8:16
VOYO logo

Skandal oko ilegalnog klađenja i navodnog namještanja utakmice, u koji je uključen i svjetski rukometni velikan Nikola Karabatić, i dalje trese sportski svijet.

Odvjetnik Jeny Priez, djevojke Luke Karabatića, otkrio je da se ona kladila po naređenju i to novcem koji joj je dao Nikolin mlađi brat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od optužbi da su namjestili utakmicu Nikola Karabatić i njegov brat Luka te ostala šestorica sadašnjih i bivših igrača Montpelliera koje je privela francuska policija odlučili su se braniti šutnjom, a odvjetnik osumnjičenih otkrio je koji će biti stav obrane.

"Utakmica nije bila namještena. Dovoljno je samo pogledati snimku. No, moji će klijenti priznati da se inače klade", rekao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar skandala upitali smo legendarnog hrvatskog rukometaša Mirzu Džombu.

"Znamo što mediji mogu napraviti, u pozitivnom, ali i negativnom smislu. Treba pričekati odluku suda, no ako se pokaže da su krivi, posljedice mogu biti jako velike i to će razdrmati sportski svijet. Ako se Karabatiću dokaže krivnja, to je za svaku osudu. To treba odvojiti od sporta i u duši treba uvijek ostati čist", izjavio je Džomba, koji smatra da su kladionice rak-rana sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kladionice su donijele puno lošega u sport. Čim ti imaš prostora za kalkulaciju, nešto će se dogoditi. Ima svakakvih igrača, frustriranih sportaša koji se ne libe takvih poteza. Jadni ljudi, hvala Bogu da nisam bio dio toga, kao ni moji suigrači", zaključio je hrvatski rukometni velikan.

Podsjetimo, francuskim sportašima je zakon zabranio klađenje 2010. godine. Ako im se dokaže ilegalno klađenje, igrači bi mogli dobiti pet utakmica suspenzije i 15 tisuća eura kazne, a za namještanje utakmice, ako budu proglašeni krivima, i do pet godina zatvora i 75 tisuća eura kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna utakmica je ona između Montpelliera i Rennesa (28:31) iz svibnja ove godine, kada je Karabatićeva momčad već osigurala naslov. Tada su igrači te njihove supruge i djevojke zaradili 200.000 € na porazu Montpelliera.

Tužitelj Brice Robin napominje da je ilegalno klađenje izvedeno na pomalo naivan i glup način jer je, tvrdi, na tu utakmicu uplaćeno 87.880 eura te da je većina uplata obavljena otprilike u isto vrijeme. Navodno je na 99,94 posto spornih uplaćenih listića pisalo da će Montpellierov protivnik voditi na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabatić i društvo će se u utorak pojaviti pred sucem, a braća će priznati klađenje, ali ne i namještanje utakmice, tvrdi njihov odvjetnik.

"Namještanje utakmice trebaju dokazati, to je na tužiteljstvu. Moji klijenti žestoko opovrgavaju upletenost u namještanje susreta", kazao je odvjetnik Eric Dupont-Moretti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo