'Balić je nebitan u ovoj priči! Za njega nema mjesta u reprezentaciji!'

Proslavljeni hrvatski golman Mirko Bašić gost je ovotjednog intervjua Jedan na jedan.

25.1.2013.
8:32
VOYO logo

Povod Bašićevom gostovanju je jasan, hrvatska rukometna reprezentacija juri prema medalji na Svjetskom prvenstvu. Posljednji su u spektakularnom okršaju pali Francuzi iako je Bašić sumnjao u pobjedu Hrvatske.

'Pa osjećaj mi nije dobar, ali se nadam da imam loš osjećaj. Nekako baš razmišljam... Ne znam na koji način ih možemo pobijediti, znaš... Osim ako ne nametnemo izuzetnu trku', izjavili ste prije utakmice s Francuzima. Srećom, osjećaj je bio loš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je, ha-ha. Bio sam u krivu i stvarno mi je jako drago što sam totalno promašio. Nisam mislio da ćemo se moći tako nametnuti. Uspjeli smo Francusku natjerati da prati našu brzu igru. Reprezentacija se super spremila za tu utakmicu. Dečki su odlično odradili sve što tražilo od njih, baš su super odigrali. Samo, jedno je kad si trener zamisli kako treba igrati, a drugo to provesti u djelo na parketu. To je užasno teško napraviti. Možete vi crtati i misliti do prekosutra kako biste trebali igrati, kad krene utakmica, to je drugi svijet. Srećom, protiv Francuza je sve ovisilo samo o našoj igri. Hrvatska je imala sve konce utakmice. Da se kojim slučajem igralo sporije, na postavljene zone, mislim da tu ne bismo imali puno šanse. Tu je Francuska najjača. Baš je sve išlo kako treba.

I ono isključenje Drage Vukovića odmah na startu utakmice? Jeste li ikad vidjeli brži crveni karton? Morao bih dobro razmisliti... Mislim da nisam. Prekršaj je bio. Bio je to baš ozbiljan faul. Vuković ga je neugodno pogodio, tako da znaš, ne znam što bih rekao... Srećom, nije to ostavilo traga. Faul je stvarno bio ružan, baš ga je promašio i onda složio. Dogodi se. Mislim da puno sudaca tu ne bi dalo crveni karton, svirali bi isključenje, ali ne i crveni. Samo treba reći da su oni sudili pošteno. Po mojem mišljenju, nije bilo nikakve namjere da nas španjolski suci oštete. Nije bilo natezanja. Što su suci vidjeli, tako su i sudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Slavko Goluža je nakon utakmice bio vjerojatno najsretniji čovjek na svijetu. Konačno je sredio te Francuze u jako važnoj utakmici. I treba biti, ima razloga da bude.

Možda sad prestane priča o Ivanu Baliću, je li izbornik pogriješio, je li njemu mjesto u ovoj reprezentaciji... Ma Balić je nebitan u ovoj priči. U ovoj igri, u ovoj hrvatskoj reprezentaciji on nema mjesta. Balić igra drugačiju igru. On i Duvnjak su jednostavno različiti igrači. Meni se apsolutno više sviđa Duvnjakov rukomet. Zašto? Igra je s njim mnogo raznovrsnija, opasniji je po suparnički gol od Balića. Naravno, puno se brže i igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi će reći da je jedan od najboljih rukometaša na svijetu, čak ga i staviti među najveće svih vremena. Zar stvarno za njega nema mjesta među Kaubojima? Gledajte, Balićeve kvalitete se znaju. Tu ništa nije sporno. Samo on već godinama nije promijenio svoju igru. Više nema eksplozivnosti, više nije igrač kao prijašnjih godina.

Želite reći da je 'pročitana knjiga' od suparnika? Nije pročitana knjiga, ali jednostavno tjelesno ne može ispratiti ono što se bi se zahtijevalo od njega u reprezentaciji. Samo, sve se to trebalo drugačije odigrati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite oko poziva? Pa da sam ja izbornik, ni ja ga ne bih zvao. Našao bih se s njim privatno ili bi mu telefonski rekao da trenutačno ne računam na njega. Goluža mi je priznao da ga je doista zvao, da mu je htio reći da mu nije u planu za ovo Svjetsko prvenstvo. No, Ivano mu se stvarno nije javljao na pozive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta o Baliću, Hrvatska je među četiri najbolje reprezentacije svijeta, je li to već uspjeh? Sigurno da je polufinale uvijek uspjeh, u to nema spora.

Niti ako Hrvatska izgubi preostale dvije utakmice u borbi za medalju? Siguran sam da neće izgubiti dvije utakmice. To nam se neće dogoditi. Vjerujem da ćemo biti u najmanju ruku brončani, a sasvim realno je da budemo i koju stepenicu iznad. Sjetite se kako smo Dansku 'rasturili' na Olimpijskim igrama. Ne očekujem da ćemo ih opet pregaziti s desetak golova razlike, ali treba bez usprezanja reći da mi igramo i bolje nego što smo igrali u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je jači, Danci ili Francuzi? Kako protiv njih igrati? Danska je trenutačno bolja reprezentacija. To je i pokazala na prvenstvu. A kako igrati protiv njih? A to je najbolje da pitamo izbornika Golužu. Ja nisam izbornik, nema smisla da sad pametujem...

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo